Călin Popescu Tăriceanu

Afirmația lui Traian Băsescu în fața instanței care a constatat calitatea sa de colaborator al securității, anume că toți militarii erau obligați să toarne la Securitate, l-a făcut pe Călin Popescu să cadă pe gânduri. Ca toți românii informați, Tăriceanu scrie că a văzut motivarea instanței care a decis că fostul președinte Băsescu a turnat la Securitate ca „Petrov” și întreabă publicul dacă e vreo fărâmă de adevăr în cele susținute de actualul europarlamentar. Nu crede Tăriceanu așa ceva, dar totuși… au fost toți militarii înregimentați de Securitate în vremurile de tristă amintire?

Am văzut motivarea Curții de Apel București în procesul lui Băsescu-Petrov. În încercarea de a-și apăra turnătoriile, Băsescu-Petrov face următoarea afirmație: “toți militarii erau informatori ai Securității și își turnau colegii înainte de decembrie ’89.”

Eu nu cred asta! Eu nu cred că sutele de mii de români care în cei aproape 50 de ani de comunism și-au servit țara în uniformă militară au fost informatori ai Securității! Eu cred că au fost foarte puțini cei care și-au turnat camarazii și aceia ori au fost slabi, ori șantajați, ori au beneficiat de avantaje! În ceea ce-l privește pe Traian Băsescu-Petrov, el a făcut parte din cei care au primit avantaje. Mari și multe!

Afirmația lui Băsescu-Petrov este o pată nemeritată pe haina militară și ea trebuie sancționată măcar de societate, dacă Justiția nu este în stare.

Dar vă întreb: sunteți de acord cu afirmația lui Băsescu? Am fost până în 1989 o nație de turnători?

Articolul precedentPlanuri înainte de rezultatele votului la parlamentare: USR-PLUS și PNL vor guverna ca frații
Articolul următorFișa postului: Spitalele vor ca asistentele să verifice prizele