Sursa: Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este în centrul unui nou scandal legat de un plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că acesta „și-a însușit fraudulos și paternitatea celor 13 capitole semnate anterior de alți doi autori, unul dintre ei fostul său coordonator de doctorat”.

Emilia Șercan a făcut o cronologie a evenimentelor, până la anul de grație 2022, când, ca ministru al Educației, Cîmpeanu „promovează un proiect de lege a învățământului superior în care introduce mai multe prevederi controversate, care demolează orice norme de integritate academică, protejează plagiatorii și fraudatorii academici”, subliniind totodată că acesta a refuzat să își exprime un punct de vedere.

Ministrul a avut totuși ulterior un punct de vedere, care a fost însă demontat de aceeași Emilia Șercan, iar în spațiul public au apărut mai multe controverse și opinii legate de subiect. Printre cei cărora le pare cusută cu ață albă explicația lui Cîmpeanu este și polițistul Marian Godină, care astăzi s-a arătat deranjat că, pe pagina de Facebook a ministrului, i-au fost șerse câteva comentarii.

Ulterior, Godină a revenit cu o postare, un soi de scrisoare deschisă adresată ministrului Educației. Polițistul subliniază că scrie cele câteva rânduri pe Facebook în calitate de tată și atrage atenția că Sorin Cîmpeanu, ca ministru al Educației, este o rușine:

Probabil că nu veți mai fi de mult ministru al Educației în momentul primei zile de școală a fiicei mele sau, la fel de probabil, veți fi deja lut. Deși puțin macabră, mențiunea cu lutul am ținut să o fac pentru că vă purtați ca niște nemuritori și omiteți că toți vom ajunge la un moment dat să murim. (…)

Au apărut azi niște acuzații de plagiat la adresa dumneavoastră, cu atât mai grave cu cât ocupați exact funcția de ministru al Educației. V-am lăsat două comentarii pe pagina publică de Facebook, comentarii care au fost rapid șterse de vreun trepăduș cel mai probabil plătit din bani publici să facă cu totul altceva în acest timp. (…)

Domnule ministru, am așteptat o reacție la acuzațiile de plagiat, reacție care a și venit și care m-a scârbit și revolatat și mai tare.
Domnule ministru, sunteți incredibil de nesimțit și de lipsit de scrupule! Să vă fie rușine!

Spuneți acolo niște lucruri prin care jigniți inteligența chiar și acolo unde ea nu prea există. Adică, nici cei mai proști nu pot înghiți asemenea abureli de trei lei. O întoarceți ca și când acuzațiile au legătură cu ce doriți să schimbați la Legile Educației și mutați direcția la fel cum spune Putin că e atacat de Ucraina. (…)

Dacă sunt niște lucruri atât de neînsemnate, de ce vi le-ați trecut în CV? Dacă sunt doar nișe instrucțiuni, de ce v-ați trecut în mod mincinos numele ca autor? Nu vă e pic de rușine? Tare v-ați mândrit cu ele, așa-i? Asta e România Educată? Aici va trebui să facă școală fiica mea? Nu vă e rușine, hoților, furăcioășilor și aroganților?

Domnule ministru, nu mai bine vă dați dumneavoastră demisia?
Nu cred că o veți face, aveți obrazul mult prea gros, dar știu că acest text al meu vă va enerva, cu atât mai mult cu cât e scris de un ciurli burli căruia nu-i puteți face nimic. Căci eu nu-s directoarea aceea speriată în fața ministrului care o certa de fațadă că nu a reparat o poartă de fotbal, într-un circ grotesc care nu a prins nici măcar la imbecili. Mie un singur lucru îmi puteți face, dar nu-l zic că îmi suspendă pagina.

Să vă fie rușine! De azi înainte o să vă tot amintesc cine sunteți, până nu veți mai fi ministru”.

Articolul precedentContinuă protestele din Iran: aproximativ 450 de manifestanți au fost arestați
Articolul următorMedicul șef al Secției Cardiologie din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, reținut după un flagrant