Sursa: cardiologie.ro

Flagrant și percheziții ieri, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, vizat fiind medicul șef al Secției Cardiologie.

Acțiunea s-a finalizat cu audieri și cu reținerea medicului Marinică Gașpar de către procurori, sub acuzația de luare de mită.

De dimineață, Direcția Generală Anticorupție arăta că ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurii centrale, dar și ai Serviciului Județean Anticorupție Arad, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au organizat flagrantul, în urma căruia, pe surse, renumitul medic cardiolog ar fi fost prins cu o mită de 1.000 de euro de la un pacient.

De altfel, informațiile au fost confirmate inclusiv de reprezentanții Institutului, care au transmis un comunicat de presă:

În baza unui mandat emis de Secția penală a Tribunalului Timiş către Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, am fost informaţi despre începerea percheziţiei biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gaşpar şef secţie chirurgie cardiovasculară, aflat în incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara (IBCV). Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită.

Conducerea IBCV Timişoara se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de infracţiune sau corupţie şi susţine permanent şi necondiţionat orice demers al instituţiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalităţi, nereguli referitoare la activitatea instituţiei. IBCV Timişoara îşi va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetăţenilor şi de a se dedica premanent salvării vieţii pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, aşa cum face de aproape 30 de ani”.

După percheziții, medicul Gașpar a fost audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, iar procurorii au decis să dispună punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, au detaliat procurorii.

Aseară, medicul – inculpat a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Articolul precedentMarian Godină și cel mai nou scandal de plagiat a lui Sorin Cîmpeanu: „Sunteți incredibil de nesimțit și de lipsit de scrupule!”
Articolul următorPremierul Ciucă, omul pe care PNL mizează la alegerile prezidențiale