Sursa: Captură video

Purtătorul de cuvânt al PNL a dezvăluit ieri cu cine consideră formațiunea că va câștiga alegerile prezidențiale din 2024.

Ionuț Stroe a avansat în acest sens numele actualului premier și președinte al PNL, Nicolae Ciucă, ca fiind „omul pe care ne bazăm, principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, (…) un om pe care îl apreciem”.

Potrivit Știri pe Surse, Stroe a vorbit despre toate acestea la Profit News TV, când a apreciat că premierul „este un om foarte riguros” și că „pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”.

De la militar „de carieră” până în toamna anului 2019, Ciucă intra în Guvern ca ministru al Apărării în noiembrie 2019, când promitea că nu va face politică. Nu l-a ținut prea mult, pentru că, odată intrat în PNL, a devenit premier desemnat în 2021, apoi premier, după care a fost ales – firește, democratic, președinte al PNL.

Din acest motiv, nu este neapărat de mirare că PNL, prin vocea lui Stroe, îl consideră cel mai bun exponent, deși acesta nici nu suflă despre scandalul legat de plagiat. Important este că purtătorul de cuvânt al PNL crede în președintele PNL:

S-a mizat foarte mult pe cariera acestui om, pe seriozitatea, pe profilul public, reputaţia pe care o avea de general NATO şi evident că la vremea respetivă a fost învestit cu încrederea partidului. Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează.

Acest om conduce un Guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90.

Eu am încredere maximă în Nicolae Ciucă şi Nicolae Ciucă va duce PNL acolo unde merită acest partid, cred că undeva la peste 30 de procente. (…) este un om discret, nu este un actor politic şi este un om care gestionează ţara într-un moment greu”.

Articolul precedentMedicul șef al Secției Cardiologie din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, reținut după un flagrant
Articolul următorRefugiații pleacă din România deoarece soluționarea cererilor de azil durează prea mult. Analiză