Sursa: Facebook

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a vorbit astăzi despre posibilele surprize care vor veni odată cu rotativa guvernamentală, dat fiind că în spațiul public au apărut informații potrivit cărora UDMR ar putea să piardă cel puțin un minister.

Însă cel care conduce MDLPA dă asigurări că partidul din care face parte nu este vizat de schimbări, Cseke Attila reluând astfel discursul șefului său pe linie de partid.

Chiar de la începutul anului, Kelemen Hunor arăta că rotativa va aduce noi miniștri doar în ceea ce privește premierul și ministerele de Finanțe, Justiție, Transporturi, Investițiilor și Proiectelor Europene, plus Secretariatul General al Guvernului și, cum niciunul dintre acestea nu sunt deținute de UDMR, „nu suntem implicaţi în rotativă în sensul de a schimba ceva”.

Iar UDMR, de la momentul înființării actualei coaliții, s-a ales cu trei ministere: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, condus de Tanczos Barna, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de Cseke Attila, și Ministerul Sportului, condus de Novak Carol Eduard. În plus, liderul UDMR este reprezentat în Guvern de Kelemen Hunor, ca viceprim-ministru. Și, la rândul său, ministrul Dezvoltării a asigurat că nu vor fi modificări în această privință.

UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare. Punctul de vedere al UDMR este acela că noi dorim să continuăm împreună această coaliţie. Nu s-a discutat punctual ceea ce apare pe surse sau nesurse, sigur sunt importante, dar eu cred că cel mai important este ceea ce se discută la nivelul conducerii coaliţiei.

Și, pe de altă parte, după cum ştiţi, UDMR nu este parte semnatară al protocolului cu privire la această rotativă, respectiv cu schimbarea anumitor ministere. Protocolul a fost semnat de către PSD şi PNL. UDMR nu este parte”, a declarat Cseke Attila astăzi, la finalul ședinței de Guvern.

Articolul precedentDirector la Autoritatea Vamală Română, acuzat de fapte de corupție comise pe când lucra la Ministerul Mediului
Articolul următorMihai Tudose, avertisment: „Deficitul crește și nu putem să ne împrumutăm la nesfârșit”