Sursa: Facebook Autoritatea Vamală Română

Directorul Direcției buget și contabilitate din cadrul Autorității Vamale Române este acuzat de trafic de influență, astăzi procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției anunțând că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Pe numele său Dinu Octavian Nicolescu, inculpatul din dosarul DNA este cercetat pentru fapte comise în altă calitate, ca director economic în cadrul Ministerului Mediului.

Cum acesta a fost reținut de procurorii anticorupție ieri, anchetatorii vor să fie siguri că împotriva inculpatului se ia o măsură preventivă, așa că au solicitat astăzi Tribunalului București arestarea pentru 30 de zile, în condițiile în care lui Nicolescu i se impută că, în urmă cu trei ani, a primit aproape 1 milion de lei pentru a face unele aranjamente la ministerul unde era angajat.

În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.

În contextul menționat mai sus, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

Precizăm că presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administrația Fondului pentru Mediu nu a fost „rezolvat” până în prezent”, detaliază DNA.

Nu doar DNA vine cu precizări, ci și Autoritatea Vamală Română, care asigură nu există trafic de influență în interiorul instituției, pri intermediul unui comunicat de presă:

Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la reținerea de către Direcția Națională Anticorupție a domnului Dinu-Octavian Nicoleascu, directorul Direcției buget și contabilitate din cadrul Autorității Vamale Române, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, subliniem că, la data faptei, acesta nu era angajat în cadrul Autorității Vamale Române.

Pentru a nu se crea confuzii în rândul opiniei publice, reiterăm că faptele de care respectivul funcționar public este suspectat, nu au legătură cu activitatea desfășurată în cadrul Autorității Vamale Române.

Autoritatea Vamală Română a oferit și va oferi sprijin permanent organelor de cercetare penală și va lua măsurile legale ce se impun cu privire la raportul de servicul al funcționarului public în cauză”.

Articolul precedentEchipele RAJA continuă lucrările la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas
Articolul următorMinistrul Dezvoltării dă asigurări că rotativa nu vine cu surprize: „Dorim să continuăm împreună această coaliţie”