volodimir zelenski
Volodimir Zelenski. Sursa foto: captura twiter

Forțele armate ucrainene controlează Kievul, este mesajul postat pe Facebook de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ucraina controlează „puncte cheie din jurul orașului”, a spus președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj video.

„Respingem cu succes atacul inamicului. Știm că ne apărăm țara și viitorul copiilor noștri. Kievul și zone cheie sunt controlate de armata noastră. Ocupanții au vrut să pună marionetele lor în capitala noastră. Nu au reușit”, a mai declarat președintele ucrainean.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, poporul ucrainean a „câștigat dreptul” pentru a adera la UE iar acesta ar fi „un moment cheie de sprijin”.

Volodimir Zelenski a mai spus că speră ca Ungaria și Germania să „aibă curajul” să boicoteze folosirea de către Rusia a sistemul interbancar SWIFT.

El a lansat o chemare la arme, adăugând: „Trebuie să oprim acest război, putem trăi în pace”.

Volodimir Zelenski a decis să rămână în capitala țării

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev. Președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

Președintele ucrainean a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

Zelenski a ieșit vineri seara din buncărul în care se adăpostește, alături de alți lideri ai administrației, pentru a transmite un mesaj de pe străzile din Kiev. „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Războiul dintre Rusia şi Ucraina se desfăşoară în mai multe zone ale ţării din estul Europei, atât prin lupte propriu-zise cât şi la nivel psihologic. Din nordul Peninsulei Crimeea, apar informaţii cu privire la un convoi de blindate ruseşti, care ar fi traversat podul din Herson, învăluit de fum, spre Ucraina.

Zgomote puternice s-au auzit în oraşul ucrainean Herson, situat în nordul Peninsulei Crimeea. Începând de la orele 8 ale dimineţii de sâmbătă, în a treia zi de război între Rusia şi Ucraina, sunetele care anunţă explozii în apropierea oraşului i-au speriat pe oameni.

Putin, mesaj pentru militarii ucraineni: Luaţi puterea în mâinile voastre

Articolul precedentUn bărbat ucrainean își îmbrățișează băiatul cu ochii în lacrimi, înainte de a pleca la război
Articolul următorMinistrul Gabriela Firea: Asociația „Salvați Copiii România” oferă sprijin la granițele cu Ucraina