Gabriela Firea
Gabriela Firea. Sursa foto: pagina de Facebook

Organizația „Salvați Copiii România” sprijină demersurile făcute de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru ajutorarea refugiaților ucraineni. Anunțul a fost făcut de către ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea. 

Dialog care dă rezultate

„Salvați Copiii România este alături de noi și oferă sprijin la granițele cu Ucraina. Își unesc astfel puterile cu românii cu suflet mare, cu autoritățile sau celelalte organizații și asociații. Am vorbit cu Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România, despre suportul pe care asociația îl poate oferi asistenților sociali din județele cu puncte de trecere a frontierei. Salvați Copiii România lucrează deja în aceste zone împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări și cu UNICEF România. Am fost asigurată că există, în primul rând, translatorii atât de necesari pentru a exista o comunicare cu persoanele venite din Ucraina”, a anunțat ministrul Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.  

Ministrul a mai subliniat că în paralel continuă demersurile direcțiilor județene de asistență socială și protecția copilului de a identifica spații pentru cazarea temporară a copiilor care ar putea ajunge neînsoțiți de părinți în România.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se implică în sprijinirea copiilor refugiați din Ucraina. Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat că se iau măsuri pentru protejarea copiilor refugiați în România din cauza bombardamentelor din Ucraina. Ministrul Gabriela Firea s-a întâlnit vineri cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF, directorii din cadrul UNICEF România, angajatele din cadrul ANPDCA și cu directorii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului din cinci județe de la granița României, respectiv Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași și Tulcea.

Ministrul Familiei a mai precizat că direcțiile de asistență socială și protecția copilului din Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași și Tulcea vor lucra împreună cu reprezentanții UNICEF România și cu specialiștii din minister pentru a se asigura că la graniță va exista orice este nevoie pentru copii.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: Se iau măsuri pentru protejarea copiilor ucraineni refugiați în România

Articolul precedentPreședintele Volodimir Zelenski: Forțele armate ucrainene controlează Kievul
Articolul următorKievul intră sub stare de asediu