Sursa: Facebook

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în dosarul în care președintele PNL Neamț, împreună cu un fost deputat PSD și un om de afaceri erau acuzați de fapte de corupție.

Este vorba despre dosarul deputatului Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, preşedinte al PNL Neamţ, judecat pentru trafic de influenţă, a lui Vlad Marcoci (fost deputat PSD şi fost director la Administraţia Bazinală de Apă Siret) şi a omului de afaceri Sorin Emanoil Ciufudean, aceștia din urmă fiind trimişi în judecată pentru cumpărare, respectiv instigare la cumpărare de influenţă.

Ieri, judecătorii de la ÎCCJ au menținut soluția dispusă la fond când se considerase că „fapta nu există”:

Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 174 din data de 2 mai 2022 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 531/1/2021.

În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Marcoci Vlad, în sumă de 942 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”.

De altfel, încă de la momentul trimiterii sale în judecată, Cozmanciuc se declara nevinovat: „Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT. (…) abia de acum primesc șansa reală de a mă apăra”.

Dosarul celor trei a fost finalizat de DNA în 2021, când Serviciul teritorial Bacău detalia faptele:

În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.
Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană
”.

Articolul precedentTrasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă din Arad, Bihor, Dolj, Harghita, Mureș, Satu Mare și Timiș
Articolul următorPreședintele PMP Iași, despre AUR: „E ușor să urli ca bezmeticul, fără să ai responsabilitate”