Sursa: Facebook

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, împreună cu reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au discutat despre necesitatea accelerării campaniei de imunizare a populației în zonele rurale defavorizate.

Demnitarul a precizat că e nevoie, și în localitățile mai mici, de implementarea unui „maraton al vaccinării”. Mai mult, Attila e de părere că e nevoie urgentă de o nouă abordare privind campania de vaccinare a populației. „Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de oameni”, a declarat Cseke Attila în cadrul videoconferinţei, potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Sănătăţii.

România, printre ultimele țări din Uniunea Europeană privind vaccinarea împotriva COVID-19

În cadrul videoconferinței s-a discutat și despre susținerea campaniei de vaccinare de către autorități. Cu câteva zile în urmă, ministrul interimar al Sănătății a susținut că dacă vaccinarea nu va ajunge la 50 % din populație, riscăm să ne confruntăm cu un val 5 al pandemiei. El a atras atenția că numărul cazurilor o să scadă doar dacă românii se vor imuniza.

„Dacă numărul mare al celor care, speriați de valul 4, merg să se vaccineze se va diminua, este posibil ca România să nu termine pandemia și să aibă și valul 5, dar și alt val de coronavirus”, a spus, joi seara, ministrul interimar al Sănătății.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a precizat că țara noastră a primit încă 350 de concentratoare de oxigen din stocul RescEU din Olanda. În total, România a primit până acum aproape 600 de concentratoare, a declarat Raed Arafat la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani.

De la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020, în România s-au vaccinat peste 6,3 milioane de români. Mai exact, țara noastră are 6.333.965 de persoane vaccinate, din care 5.876.418 cu schema completă și 687.040 inclusiv cu a treia doză. Mai mult, s-au folosit 11.740.280 doze de vaccin: 8.924.285 Pfizer BioNTech, 789.123 Moderna, 851.727 AstraZeneca şi 1.157.145 Johnson&Johnson.

Datorită numărului mare de cazuri de COVID-19, România a apelat la statele membre ale Uniunii Europene pentru a gestiona valul patru al pandemiei.

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitale

Articolul precedentFlorin Cîțu: „Toate opțiunile sunt pe masă. Și alegerile anticipate”
Articolul următorModerna anunţă că vaccinul său este eficient şi sigur la copii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.