Florin Cîțu (captură video)

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a vorbit despre viitorul guvern condus de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Fostul prim-ministru a amintit că soluția pentru rezolvarea acestei crize politice e votarea unui guvern minoritar. Mai mult, Cîțu a mai precizat că PNL e singurul partid ce a arătat „responsabilitate” și „flexibilitate” pentru rezolvarea crizei politice.

De asemenea, liderul liberalilor a susținut că atât PSD cât și USR își urmăresc interesele lor și nu a românilor. „PSD a spus clar că nu vrea la guvernare. USR a plecat de la guvernare. Împreună au dat jos guvernul”, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu: „ Soluția e să votăm acest guvern minoritar”

Liderul PNL a mai amintit că „toate opțiunile sunt pe masă”, iar în cazul în care nu se va ajunge la un consens se va putea opta și pentru alegerile anticipate. Mai mult, Cîțu a amintit că USR trebuie să fie responsabil și să voteze acest guvern pentru a nu agrava criza politică.

„USR trebuie să vină să le spună romanilor ca preferă să  arunce țara  in haos și să opteze pentru alegeri anticipate. (…) Dacă USR ramane blocat într-o singură opțiune nu avem cum sa discutăm. PNL a făcut un pas important. S-a dat la o parte și a venit cu alt candidat”, a mai declarat liderul liberal.

Duminică, premierul demis Florin Cîțu a dat asigurări că nu are de gând să ocupe vreo funcție de ministru în Cabinetul Ciucă. De asemenea, demnitarul a precizat că propunerea de premier a lui Nicolae Ciucă a venit din partea lui. Mă concentrez pentru a avea majoritatea necesară pentru a trece acest guvern”, a precizat Cîțu în acea perioadă.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a precizat că nu va susține un guvern minoritar și acuză PNL că are de gând să facă o coaliție cu PSD pentru trecerea guvernului Ciucă. „Dacă PNL vrea majoritate cu PSD e liber să o facă. Noi vom ști să ne facem treaba la fel de bine și din opoziție. Problema e ce oferim României și românilor”, a precizat liderul USR, Dacian Cioloș.

Florin Cîțu: „PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”

Articolul precedentDominic Fritz: „Va urma o iarnă foarte grea pentru Timișoara”
Articolul următorMinistrul interimar al Sănătăţii propune o nouă abordare pentru campania de vaccinare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.