Florin Cîțu (Captură video)

După consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis, Florin Cîțu a precizat că el a propus pe Nicolae Ciuca pentru funcția de premier „pentru a debloca criza politică și pentru a avea un guvern cât mai rapid”.

De asemenea, fostul premier e conștient de criza politică și sanitară prin care trece România, iar formarea unui guvern trebuie făcută cât mai rapid.

„Știți foarte bine că românii trec printr-o criză politica dar si de sănătate. PNL astăzi a dat dovadă de maturitate si responsabilitate si s-a prezentat la consultările cu președintele cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid și a putea să gestionam situația din Sănătate.

Partidul Național Liberal l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat și până acum această situație, de la UDMR”, a declarat Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis.

Guvern minoritar sub conducerea lui Nicolae Ciucă

Florin Cîțu a mai precizat că se bazează pe parlamentari că vor vota guvernul și se va putea gestiona criza pandemică. Mai mult, președintele Partidului Național Liberal a amintit de maturitatea pe care liberalii și-au asumat-o încă de la început.

„În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze aceasta situație. Așa cum am spus PNL e partidul care arata maturitate si responsabilitate și își asumă guvernarea în acest moment dificil prin care trece România”, a precizat Cîțu.

Președintele PNL a venit cu propunerea lui Nicolae Ciucă în Biroul Politic Național.

„Este mai important și am intrat în politică pentru români, vreau să facem politica pentru români și e mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline. Eu am făcut propunerea colegilor mei din Partidul Național Liberal, o propunere care a fost acceptat de Biroul Politic Național în unanimitate”, a conchis Florin Cîțu. PNL a renunțat la susținerea lui Cîțu pentru funcția de premier din cauza lipsei de susținere a partidelor politice.

Nicolae Ciucă sau Florin Cîțu? Ce va alege PNL?Nicolae Ciucă sau Florin Cîțu? Ce va alege PNL?

Articolul precedentMircea Geoană garantează că NATO rămâne alături de țara noastră
Articolul următorCCR. Hotărârea de înființare a primei stări de alertă, neconstituțională
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.