Nicolae Ciucă sau Florin Cîțu? Ce va alege PNL?

Conform surselor, liberalii ar putea merge la Palatul Cotroceni cu o propunere nouă, alta decât Florin Cîțu. Se vehiculează numele ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă

Potrivit surselor, liberalii par să nu se fi hotărât încă pe cine vor propune pentru funcția de premier. În timp ce unii susțin că Florin Cîțu este alegerea „corectă”, se vehiculează, totodată, că propunerea PNL ar putea să fie Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă ar putea fi propus pentru a ocupa funcția de premier

Sursele politice au declarat că în Biroul Permanent Național ar putea fi votat Nicolae Ciucă, în detrimentul lui Florin Cîțu. Desigur, orice se poate întâmpla, de vreme ce lui Cîțu îi este foarte greu să renunțe la această funcție, atitudine care a dus, de altfel, la actuala criză politică în care se află țara noastră.

Nicolae Ionel Ciucă este un general român în rezervă, însă și politician, actual ministru al Apărării Naționale. El a mai ocupat funcția de premier interimar între 7-23 decembrie 2020, după ce Ludovic Orban și-a dat demisia.

În urma alegerilor parlamentare din același an, presa a susținut vehement că interimatul lui Ciucă s-ar putea transforma în mandat „cu acte în regulă”. Cu toate astea, președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, vremea respectivă, pe Florin Cîțu.

Mai mult, tot potrivit surselor, PSD ar susține o astfel de variantă. Nu se știe exact dacă social democrații au de gând să lege o nouă „căsătorie” politică cu liberalii și dacă au intenția de a colabora cu aceștia pentru a forma un nou guvern, în cele din urmă, însă toate concluziile logice se îndreaptă în această direcție.

Citește și: Dan Vîlceanu s-ar duce tot cu Florin Cîțu la Cotroceni

Articolul precedentMedicul Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea pandemiei
Articolul următorA început pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.