Mircea Geoană garantează că NATO rămâne alături de țara noastră

Fostul candidat la prezidențiale le-a promis românilor că nu vor fi uitați de țările membre NATO

Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO, a vorbit despre țara noastră, în contextul crizelor suprapuse, din ultima perioadă, referindu-se atât la cea economică, cât și la cea sanitară. „Urmăresc ca român și ca lider al Alianței tot ce se întâmplă în toate țările NATO și știu foarte bine că este un moment complicat și că multe lume este mai preocupată de lucrurile imediate, de pandemia care lovește extrem de puternic țara noastră, de probleme legate de facturi, de insecuritate, chestiuni de natură politică”, a declarat acesta, adăugând că, în aceste momente tulburi, îi poate asigura pe români de tot suportul NATO.

Mircea Geoană: „Ceea ce vreau sa transmit este că, mai ales în momente atât de complicate, un lucru pe care România și românii trebuie să știe ca se pot baza și ne putem baza în continuare, este exact ce reprezintă fundația stabilității, prosperității și democrației noastre care este asigurarea securității României și a întregului spațiu euroatlantic”

Secretarul general NATO a sugerat că, dată fiind funcția pe care o deține, România nui va fi uitată de țările membre NATO, mai ales acum, într-un moment cu adevărat delicat pentru țara noastră. „Faptul că avem în acest moment o suprapunere de crize de natură economică, socială sau sanitară nu ne permite să fie însoțite și de orice formă de îndoială cu privire la securitatea, stabilitatea și protejarea  României ca spațiu aliat de maximă importanță”, a mai spus Mircea Geoană, în același context.

Citește și: Alexandru Rafila susține că vaccinarea poate fi o soluție doar dacă se aplică și restricții dure

Reamintim că, în acest moment, România se află „sub lupa” Organizației Mondiale a Sănătății, din pricina situației pandemice grave. Împreună cu Bulgaria, țara noastră se înscrie la coada topului vaccinării în Europa. Oficialii vor monitoriza, timp de 60 zile, evoluția campaniei de vaccinare din România.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: ,,Oamenii sectorului îmi sunt energie! Și îi iubesc așa cum știu”
Articolul următorFlorin Cîțu: „PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.