Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În scopul realizării lucrărilor de sectorizare în zona centrală și pentru implementarea noului sistem de alimentare cu apă cu un diametru de 250 mm în municipiul Constanța, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea de apă începând de marți, 26 septembrie 2023, la ora 22:00, până miercuri, 27 septembrie 2023, la ora 16:00.

În același interval de timp, echipele RAJA vor efectua lucrări la rețelele de distribuție din municipiu, instalând debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii în cadrul sistemului centralizat.

Întreruperea apei va afecta toți consumatorii din zona centrală, delimitată de str. Călărași – str. I.Gh. Duca – str. Avram Iancu – bd. Ferdinand – str. Mihai Viteazu – str. Traian – str. Sulmona – bd. Tomis – str. Călărași, inclusiv punctele termice corespunzătoare.

Se va furniza apă cu presiune scăzută în următoarele zone:

  • Peninsulă – Piața Ovidiu;
  • str. Mircea cel Bătrân (tronsonul cuprins între bd. Mamaia și Piața Ovidiu);
  • bd. Tomis (zona delimitată de bd. Ferdinand și Piața Ovidiu);
  • perimetrul delimitat de străzile Ion Lahovari – Artileriei – Mihai Viteazu – Topraisar – I. Gh. Duca – Castanilor – Ion Lahovari.

Această investiție este parte a Contractelor de lucrări CL1, CL2 și CL3: „Rețele apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța”, cu o valoare totală de aproximativ 85 de milioane de lei.

Prin aceste îmbunătățiri infrastructurale, RAJA urmărește optimizarea și modernizarea serviciilor de alimentare cu apă pentru comunitatea locală

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții RAJA.

În egală măsură, societatea le reamintește consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Articolul precedentO avarie de pe bulevardul Tomis a dus la sistarea apei potabile în mai multe zone din Constanța
Articolul următorPreședintele CJ Vaslui, arestat pentru mită, după un flagrant