Orban și-a cântărit mult intrarea în cursa pentru șefia PNL

„Nu am văzut soluţie mai bună decât mine, deşi am căutat-o”

Liderul PNL, Ludovic Orban a afirmat, la Brăila, că a decis să intre în cursa pentru funcția de președinte al partidului pentru că poate, dar mai ales pentru că nu a văzut „o soluție mai bună”. Iar decizia finală a venit după o lungă analiză a tuturor posibilităților, o lună de zile a pus în cumpănă toate variantele.

De altfel, Boc, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu, a apreciat faptul că „Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier”, care a dus țara printr-un moment greu și „a terminat în picioare această bătălie”,  poate cea mai dificilă perioadă de după al doilea Război Mondial, în pandemie, cu o criză sanitară venită la „pachet” cu cea economică, cu două tururi de alegeri și campaniile aferente. Iar Orban avea motive suficiente pentru a face un pas în spate de pe scena politică. Însă, potrivit propriilor declarații, acesta ar fi fost cel mai simplu gest.

„Ca, după patru ani de preşedinte, după ce am fost prim ministru în cea mai grea perioadă (…) de după al Doilea Război Mondial, să mă duc şi eu să mă întorc spre familie, să mă întorc spre lucrurile care îmi plac şi pe care de mult nu le-am mai făcut, să mă întorc şi eu spre viaţa mea personală, spre sănătatea mea, să îmi văd de mine”, a mai spus Orban, care a adăugat că i-a luat o lună de zile până să se decidă dacă mai intră în cursa pentru șefia PNL. „Am luat decizia, pentru că, pe de o parte, nu am văzut soluţie mai bună decât mine, deşi am căutat-o, iar pe de altă parte, ştiu că pot, am forţa, am energia, am cunoaşterea, experienţa ca să conduc în continuare Partidul Naţional Liberal spre victorie, spre o bună guvernare care să asigure cu adevărat împlinirea potenţialului naţiunii române”, a afirmat Ludovic Orban, la Brăila.

Boc: „Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier”

Orban consideră necesară reunificarea PNL, scindat în actuala campanie internă

Ludovic Orban este optimist în privința viitorului PNL, însă consideră că este necesară „reunificarea PNL”, mai ales în actualul context al luptei interne, în care s-au aruncat cu cuvinte grele, de ambele părți, poate că nu direct contracandidații, cât susținătorii acestora.

„Suntem într-o conjunctură nu foarte favorabilă. Partidul, în urma acestei campanii, evident, va trebui reunificat. Va trebuie redobândită unitatea partidului, va trebui să trecem peste toate cuvintele urâte, toate criticile, toate atacurile care au fost în perioada respectivă şi care au generat starea asta. Eu, personal, va trebui să trec peste nişte suciri ale unor oameni pe care nu am putut, nu pot şi, probabil, nu voi putea să le înţeleg vreodată, care nu au nicio explicaţie logică, politică sau de altă natură. Dar voi trece, în mod evident, pentru că avem nevoie în primul rând de unitate, de coeziune, pentru că fără ea nu putem să avem garanţia unei guvernări”, a mai spus Orban, la prezentarea moțiunii cu care va merge la Congresul din 25 septembrie.

Bătaie mare pe șefia Camerei Deputaților, după ce Orban a anunțat că va renunța la funcție dacă pierde alegerile interne

Articolul precedentFritz s-a căsătorit, fostul edil îi trimite DNA-ul pe cap
Articolul următorMarcel Ciolacu anunță că PSD se va alia cu AUR pentru a-l demite pe Cîțu