Boc: „Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier”

Primarul Clujului, convins că ultimele alegeri au fost câștigate de președintele României, nu de Orban

Emil Boc l-a atacat pe Ludovic Orban, în privința candidaturii pentru șefia PNL, chiar dacă a admis că fostul premier și-a făcut datoria pe perioada pandemiei și „a terminat în picioare această bătălie”. Într-o intervenție la Ziua Live, Boc a precizat că este momentul ca PNL să treacă la nivelul următor, însă lui Orban i s-a cam terminat „benzina”, făcând referire la capacitatea acestuia de a mai conduce partidul.

„Domnul Orban nu mai poate reprezenta viitorul pentru PNL pentru că a pierdut ultimele alegeri. Să fim bine înţeleşi, ultimele alegeri pentru PNL le-a câştigat preşedintele Iohannis, nu domnul Ludovic Orban. Dacă nu era preşedintele Iohannis PNL-ul nu era la guvernare. Ca să fim corecţi cu istoria!

Rolul domnului Orban a fost important în momentele când am câştigat europarlamentarele, apoi cu preşedintele prezidenţialele. Dar benzina domniei sale se apropie de sfârşit când vorbim de capacitatea de a duce mai departe un partid la nivelul următor”, a spus Emil Boc la Ziua Live.

Boc, susținerea unui nou lider

Boc a ținut să precizeze că acum este momentul de a privi spre un lider „care are capacitatea din mers, din partid, să ducă partidul la nivelul următor”, adăugând că vede în premierul Cîțu un om care se dedică, mai mult, care „îşi asumă schimbările importante, partea asta de vaccinare, de pandemie s-a implicat total”.

De asemenea, Boc apreciază faptul că „Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier”, care a dus țara printr-un moment greu și „a terminat în picioare această bătălie”, însă Cîțu este cel care a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. „Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai oameni capabili care să ducă și partidul și România la nivelul următor.  Din punctul meu de vedere Florin Cîțu este viitorul României și al PNL”, a mai spus primarul Clujului, Emil Boc.

Cîțu mai câștigă un aliat. Tătaru, critici voalate la adresa lui Orban

Articolul precedentSpitalul municipal Câmpina se redeschide pentru pacienții non-COVID!
Articolul următor„Finn”, găsit într-o „cutie pentru bebeluși”, în Belgia