Timp de un an și jumătate bolnavii din municipiul Câmpina și din zonele limitrofe au fost nevoiți să își trateze afecțiunile la zeci de kilometri distanță. Cauza? Ministerul Sănătății a decis la începutul pandemiei de coronavirus ca Spitalul municipal Câmpina să devină unitate sanitară suport COVID. 

Că nu a întrebat nimeni, nici medicii și nici pacienții, dacă această transformare este oportună, aceasta este altă discuție. Spitalul a fost transformat peste noapte, iar medicii de aici au făcut eforturi supraomenești pentru a se adapta noilor cerințe. 

Vestea bună este că de la 1 iulie, Spitalul Câmpina se va redeschide (e drept parțial) și pentru pacienții non COVID. 

Demersurile pentru redeschidere au fost demarate la începutul lunii de către Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, și de dr Călin Tiu, managerul spitalului. 

Iar cererile celor noi nu au rămas fără ecou, iar DSP Prahova a acceptat solicitarea unității medicale de a primi și pacienți non-COVID. 

Pacienții non-COVID vor beneficia de circuite separate. Cel mai important lucru este că DSP Prahova a acceptat ca Secția ATI de la Câmpina să fie destinată doar pacienților non-COVID.

Astfel, numărul de paturi destinate pacienților COVID la Câmpina va fi de 30, iar celelalte paturi vor intra în circuitul normal al spitalului, cu respectarea măsurilor de distanțare, asta însemnând o capacitate mai redusă și variabilă.

Cel mai probabil, redeschiderea Spitalului Municipal Câmpina pentru pacienții non-covid va avea loc de la 1 iulie. În plus va fi redeschisă și Secția de Recuperare Medicală . 

Articolul precedentGalați: Un bărbat a murit după ce a căzut într-o canalizare
Articolul următorBoc: „Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...