Fritz s-a căsătorit, fostul edil îi trimite DNA-ul pe cap

Dominic Fritz este doar rezident în Timișoara, în timp ce soția, diplomat ONU, are domiciliul în Republica Chineză

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz s-a căsătorit cu Lin Yiran, diplomat ONU. Iar fostul edil, Nicolae Robu îi face un „cadou de nuntă”, inedit, și îi trimite DNA-ul pe cap, motivând că în cererea făcută către serviciul de stare civilă nu este specificat domiciliul lui Fritz, ci faptul că este „rezident” în Timișoara.

„Iată în poza ataşată dovada clară, generată chiar în instituţia numită Primăria Municipiului Timişoara, a faptului că dl Fritz nu are domiciliul în Timişoara! Presupun că pe cei de la Evidenţa Populaţiei, subordonaţi d-lui Fritz, s-a pus presiune să accepte declaraţia de căsătorie fără a li se prezenta actul cu domiciliul mirelui, pe care îl cere, fără echivoc, legea, pt ca el să nu fie «desecretizat», fiind, cum am tot spus, garantând 100%, în Germania!-, ci să scrie în acea rubrică, PE FALS, cum a făcut dl Fritz la alegeri, adresa sa de locuire temporară în Timişoara. Remarcăm că pentru mireasă este scris corect, aşa cum cere legea, oraşul de domiciliu şi ţara. Oraşul de domiciliu, nu de rezidenţă, punctez, domiciliul şi rezidenţa fiind noţiuni juridice total diferite!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Acesta a atașat și o captură a documentului publicat de site-ul Primăriei Timișoara, în care se vede clar faptul că Fritz este rezident, în timp ce Lin Yiran are domiciliul în Tianjin (R.P. Chineză).

„Presupun, în continuare, că cei de la Evidenţa Populaţiei au refuzat să facă falsul cerut şi, ca să scape de presiune, au recurs la un subterfugiu, care este tot o ilegalitate, dar mai mică decât falsul şi au acceptat declaraţia d-lui Fritz chiar aşa neconformă cu cerinţa legii, dar neconformă «la vedere», nu făcută să pară conformă, cum şi-a făcut dl Fritz toate declaraţiile din dosarul de candidatură. Nu-mi pot închipui că Procuratura, Procuratura Specială numită DNA, celelalte instituţii ale Statului Român, nu se vor sesiza nici acum, să-i trimită în judecată pe aceşti indivizi care în mod atât de clar reprezintă un grup organizat, după părerea mea cu compoziţie inspirată din ce a consacrat Mafia, pur şi simplu şi nu vreau să detaliez! Eu refuz statutul de colonie pentru ţara mea, pe care văd cu durere că alţii vor să ni-l confere, sub aplauzele sau chiar cu sprijinul unor compatrioţi, mulţi suspuşi, chiar foarte suspuşi!”, a mai scris Robu.

Miza de la Primăria Timișoarei

De altfel, în urmă cu mai bine de o lună, în cadrul ședinței Consiliului Local Timișoara au fost aprobate două proiecte de hotărâre care îi obligă pe cei din conducerea primăriei, dar și pe aleși să își publice diplomele de studii, precum și dovada domiciliului.

Miza acestui război dintre Robu și Fritz este dată de faptul că potrivit art. 56 din Codul Adminstrativ „cetățenii Uniunii Europene pot candida în unitatea administrativ-teritorială în care au domiciliul”, mandatul de primar încetând, de drept, în cazul schimbării domiciliului într-o altă unitate administrativ – teritorială, conform art. 160 din același Cod Administrativ.

Fritz, obligat să își prezinte diploma de studii

Articolul precedentBNR: „La noi s-a dublat această evoluție cu o liberalizare mult întârziată și o dezorganizare a procesului de liberalizare”
Articolul următorOrban și-a cântărit mult intrarea în cursa pentru șefia PNL