Fritz, obligat să își prezinte diploma de studii

CL Timișoara a aprobat două proiecte care obligă aleșii să-și publice diplomele de studii, dar și dovada domiciliului

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a reacționat dur după ce marți, în ședința de Consiliu Local, au fost aprobate două proiecte de hotărâre care îi obligă pe cei din conducerea primăriei, dar și pe aleși să își publice diplomele de studii, precum și dovada domiciliului. Potrivit presei locale Tion, ambele proiecte au fost aprobate, dar nu au și vizate de legalitate de secretarul general al Primăriei Timișoara.

„Nu pot decât să mă declar şi eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veţi vota, vor ajunge la Prefectură şi ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Şi mai vorbim cică de transparenţă, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare. Dacă mai există o îndoială de ce au pierdut colegul nostru domnul Craina şi PRO România alegerile, dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg profesor Doctor Honoris Causa Robu şi PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiţi energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri”, a susţinut Dominic Fritz.

Proiectul a trecut cu votul majorităţii, pentru acesta votând consilierii locali de la PRO România, PSD şi PNL. „Felicitările mele să văd grupul PNL votând în unanimitate ca PSD şi Pro România, mă bucur să văd că v-aţi găsit prietenia”, a mai declarat Dominic Fritz, după adoptatea celor două proiecte.

Care este miza

Potrivit art. 56 din Codul Adminstrativ, „cetățenii Uniunii Europene pot candida în unitatea administrativ-teritorială în care au domiciliul”, mandatul de primar încetând, de drept, în cazul schimbării domiciliului într-o altă unitate administrativ- teritorială, conform art. 160 din același Cod Administrativ.

„Judecaţi dv, stimaţi timişoreni, dacă Primarul German, cu Domiciliul în Germania, al Timişoarei este legitim sau nu! E într-o ilegalitate crasă!”, a scris fostul edil, Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar s-a adresat şi procurorilor şi a arătat că este încrezător că România nu a ajuns atât de rău încât să se încalce legislaţia. „Stimaţi Procurori, chiar atât de rău a ajuns România, ca unui individ să i se faciliteze de către un grup infracţional să devină Primar al celui de-al treilea oraş al ţării cu încălcarea crasă a legislaţiei electorale, iar apoi să exercite această înaltă funcţie, cu încălcarea flagrantă a altei legi, anume a Codului Administrativ, numai pentru că este cetăţean al unei mari puteri, în speţă cetăţean german? Eu sunt încrezător că nu!”, a concluzionat Nicolae Robu.

Dominic Fritz vrea să conducă și USR PLUS Timiș

Articolul precedentISU Iași. Cauzele incendiului de la Spitalul de Copii Sf. Maria: supraîncălzirea rețelei și scurtcircuit electric
Articolul următorEmil Boc, la vremea introspecțiilor: „Italia a mai câștigat un Campionat European după 53 de ani, noi tot n-am făcut o reformă administrativă”