Emil Boc
Foto: Facebook

Dorința lui Emil Boc de a porni o reformă administrativă odată cu regionalizarea este explicată de acesta printr-o comparație cu Campionatul European de Fotbal. Concret, cu faptul că Italia a câștigat din nou campionatul, după zeci de ani, iar în acești ani România nu a făcut niciun pas înainte. Culmea, nu este vorba despre anii de la Revoluție încoace, ci mai mulți – 53.

Zilele trecute, ca președinte al Asociației Municipiilor din România, primarul Clujului i-au cerut premierului Florin Cîțu susținerea unui proiect de lege la nivelul Guvernului, prin care să fie sprijinită unificarea voluntară a unei unități aministrativ-teritoriale cu minicipiul reședință de județ, un prim pas al centralizării.

Așa că în toamnă va exista un referendum la Buzău, pentru unirea municipiului cu comuna Țintești, iar în funcție de rezultat se va lucra la o lege susținută de toate partidele politice. Însă, din ce a explicat aseară fostul premier Boc la B1 TV, este mult de lucru, mai ales că reformele tot bat pasul pe loc.

Până la realizarea acestor reforme e multă treabă și mult de muncit, dar de undeva trebuie început. De 53 de ani, de când a câștigat Italia ultimul Campionat European, și, iată, Italia a mai câștigat un Campionat European după 53 de ani, noi tot n-am făcut o reformă administrativă în această țară.

N-am reușit să facem nicio reformă și stăm încremeniți în proiect, suntem singura țară din Uniunea Europeană care ne conducem după legi din regimul comunist. Toți și-au schimbat administrativ țara, s-au reorganizat, au făcut funcțională țara lor.

Noi lucrăm cu un singur motor, motorul București, și pierdem din vedere faptul că avem câteva zone puternice în România, regionale, care ar putea fi cel puțin patru motoare – să fie un avion cu patru motoare cu reacție, în loc să stai într-un avion cu un singur motor, dacă e să vorbim de dezvoltare economică.

Pierdem extrem de multe oportunități de dezvoltare și de a face România, țara aceasta, funcțională pentru toți românii ca ei să nu mai plece din țară și să găsească aici servicii de calitate”, a spus Emil Boc pentru sursa citată.

Articolul precedentFritz, obligat să își prezinte diploma de studii
Articolul următorMașinile mai vechi de 15 ani ar putea deveni istorie