Mașinile mai vechi de 15 ani ar putea deveni istorie

Mașinile mai vechi de 15 ani ar putea să fie taxate suplimentar, însă momentan nu se știe nici când și nici cu cât vor fi acestea taxate

Foto: Hotnews
Foto: Hotnews

Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, există marea posibilitate ca mașinile cu vârsta mai mare de 15 ani să intre sub anumite condiții, în cel mai scurt timp. Măsura este cerută de multă vreme de Uniunea Europeană și vizează norme de mediu, îndeosebi în ceea ce privește calitatea aerului respirat de om.

Ministrul Mediului, despre mașinile mai vechi de 15 ani: „Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto”

Ministrul a mai spus, de asemenea, că este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă). „Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a mai spus ministrul, referitor la o viitoare taxă auto, adăugând că există posibilitatea ca până la sfârșitul anului să fie luate măsuri cu privire la mașinile mai vechi de 15 ani.

Încă nu se știe care va fi valoarea acestei taxe, însă. „Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a mai spus ministrul, invitat la TVR 1.

Citește și: Emil Boc, la vremea introspecțiilor: „Italia a mai câștigat un Campionat European după 53 de ani, noi tot n-am făcut o reformă administrativă”

Articolul precedentEmil Boc, la vremea introspecțiilor: „Italia a mai câștigat un Campionat European după 53 de ani, noi tot n-am făcut o reformă administrativă”
Articolul următor„Piedone este cel mai bun om de pe pământ, dacă nu-l minți! Dacă îl minți… Piedone se transformă in lighioană!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.