Primarul din Timișoara, Dominic Samuel Fritz, face încă un pas politic.

Ieri, acesta și-a anunțat pe Facebook intenția de a candida la alegerile interne ale USR PLUS, postul pe care îl vizează fiind cel de președinte al filialei Timiș.

Dacă până anul trecut puțini români auziseră de Dominic Fritz, numele acestuia a început să devină cunoscut după ce și-a anunțat candidatura la Primăria Timișoara, unde a și câștigat alegerile alegerile locale, detronându-l pe Nicolae Robu. Acum, se bazează pe echipa sa pentru a convinge și în interiorul partidului că merită o funcție de conducere.

Am anunțat colegilor din USRPLUS candidatura mea la președinția filialei Timiș. După cum probabil ați aflat, justiția a aprobat de curând fuziunea dintre partidele USR și PLUS care s-au prezentat la alegeri, în ultimii doi ani, într-o alianță. Acum suntem un singur partid care are datoria față de voi, cei care ne-ați ales, să fim partidul care are nu doar voința, ci și puterea să schimbe România în bine.

Candidez pentru că o resimt ca responsabilitatea mea de a pune în slujba acestui proiect unificator toată greutatea funcției mele, experiența mea de a coagula oameni și viziunea mea europeană pentru o nouă cultură politică. Prioritatea mea este Timișoara. Iar împreună cu o echipă de colegi buni, care au dovedit implicarea lor și au câștigat bătălii politice și electorale, vreau să ducem mesajul USRPLUS de transformare în tot județul.

Timișoara va genera bunăstare și progres și pentru Timiș dacă vom avea capacitatea să transmitem bune practici de guvernare și soluții inovatoare în fiecare comunitate din jur”, promite primarul Fritz.

De altfel, tot un soi de responsabilitate a fost motorul care l-a împins pentru a candida pentru Primăria Timișoara, în condițiile în care Fritz este născut și crescut în Germania. Potrivit propriului CV, Fritz a venit pentru prima oară în Timișoara atunci când avea 19 ani, fiind implicat ca voluntar la o casă de copii. În 2006, a făcut un stagiu de 7 luni în cadrul Fundației Pentru Voi din Timișoara, unde a înființat primul program de mentoring pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România, proiectul care a câștigat un premiu pentru “Cea mai bună campanie de voluntariat” la Gala Societății Civile în 2009.

Ulterior, lucrarea sa de licență a fost despre politicile sociale din România, iar în 2014 a primit Diploma de Excelenţă de la Primăria Municipiului Timişoara – pentru contribuţia la viaţa comunităţii. Abia un an mai târziu a devenit „locatar” al Timișoarei, după ce și-a cumpărat un apartament.

Articolul precedentRafila pare optimist în privința pandemiei
Articolul următorEuroparlamentar USR PLUS, după votul pe pensiile primarilor: „Un exemplu cât se poate concludent de aliniere între partenerii noștri de coaliție și PSD”