Sursa: captură video

Pensiile nasc discuții și monștri în coaliția de guvernare, unde lucrurile nu merg tocmai în aceeași direcție, în ciuda asigurărilor venite din partea celor trei formațiuni.

La finele săptămânii trecute, PNL și UDMR nu au susţinut în comisii proiectul pentru desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, iar cei de la USR PLUS au fost cel puțin dezamăgiți. În Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, proiectul USR PLUS a primit aviz negativ, cu doar 6 voturi „pentru”, din care 4 de la USR PLUS, şi 18 abţineri de la PSD, PNL şi UDMR.

Aseară, invitat la Aleph News, europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache a comentat ce s-a întâmplat în Parlament, ba chiar a subliniat că la mijloc este vorba despre o „aliniere” dintre partenerii de coaliție și PSD. Cu toate acestea, Tudorache în continuare asigură că „guvernarea merge bine”.

Însă, totodată, acesta a admis că sunt tensiuni, cele mai recente legate de „ceea ce colegii noștri au perceput ca fiind o încălcare a unui angajament politic foarte ferm pe care l-am luat la momentul constituirii acestei coaliții și la momentul elaborării programului de guvernare în ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale”.

Colegii noștri se așteptau ca în comisie să aibă susținerea colegilor liberali și colegilor de la UDMR pentru acest demers, colegii s-au dus către PSD și asta a creat emoție foarte legitimă și puternică în rândul celor de la USR Plus.

În această săptămână din cauza weekend-ului lung nu am avut o ședință de coaliție deci nu s-a putut discuta, nu s-a putut pregăti acest moment în coaliție, vom avea o întâlnire luni și cred că vom reuși atunci să înțelegem ce s-a întâmplat exact”, a spus acesta pentru sursa citată.

Dragoș Tudorache a subliniat că „problema pensiilor speciale am discutat-o încă de la început, este un angajament politic cât se poate de ferm pe care l-am luat de la momentul constituirii coaliției din decembrie anul trecut.
Eu de obicei nu operez pe suspiciuni, eu plec de la premisa că suntem cu toții leaderi politici responsabili în această coaliție, care ne asumăm ceea ce am promis și ceea ce am semnat. Un moment ca acesta în care vedem un exemplu cât se poate concludent de aliniere între partenerii noștri de coaliție și PSD ne ridică mari semne de întrebare însă avem un for în care să discutăm astfel de situații, acest for este coaliția și intenționăm să ducem această discuție acolo și să înțelegem care au fost motivele pentru care partenerii noștri de coaliție au ales să voteze cu PSD în această comisie”.

Articolul precedentDominic Fritz vrea să conducă și USR PLUS Timiș
Articolul următorCetatea Devei va fi reabilitată cu fonduri europene