Dominic Fritz

După validarea lui Nicușor Dan, cât și a lui Clotilde Armand, vine astăzi rândul validării lui Dominic Fritz, primarul ales al Municipiului Timișoara. Așteptând decizia Tribunalului Timiș mai bine de o lună, de astăzi Dominic Fritz se poate numi, în mod oficial, primarul Timișoarei. Reamintim că acesta a câștigat alegerile locale, detronându-l pe Nicolae Robu, însă ulterior ar fi fost contestat pe motiv de incompatibilitate.

Dominic Fritz: „Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00”

„Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale. Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.

Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a scris Dominic Fritz pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan începe săptămâna cu dreptul. Curtea de Apel l-a validat

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTrei persoane trimise în judecată în dosarul spirtului contrafăcut, din cauza căruia au murit 17 persoane
Articolul următorCodrin Ștefănescu își amintește, astăzi, de Dragnea. Lacrimi, suspine și felicitări de ziua fostului lider PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.