Comisia Europeană pregătește sancțiuni mai drastice pentru tăierea copacilor

Va fi creat un calculator oficial al numărului de copaci.

Comisia Europeană plănuiește plantarea a peste 3 miliarde de copaci în toate țările Uniunii Europene, a declarat Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu. Legislația din toate țările membre va fi mai dură, urmând să fie aplicate pedepse mult mai drastice pentru defrișările ilegale.

„Ceea ce e cel mai important este să educăm oamenii, pentru că eu văd susţinere pentru program, dar, pe de altă parte, este foarte important să ştim ce fel de copaci e bine să plantăm, pentru că ei să fie rezistenţi la viitoarele şocuri”, a declarat Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu.

„Iniţiativa noastră de a planta trei miliarde de copaci merge înainte”

Oficialul european a mai precizat că va fi creată o aplicaţie şi un site, fiind vorba practic despre un calculator oficial al numărului de copaci. El a mai subliniat că tăierile ilegale de copaci este cea mai rea practică din câte pot exista în Uniunea Europeană. El a mai adăugat că sunt cazuri în unele state membre în care trebuie înăsprite legile, şi nu este vorba numai de pădurari, ci şi de procurori, judecători, poliţie.

„Iniţiativa noastră de a planta trei miliarde de copaci merge înainte şi, în mai, vom crea o aplicaţie şi un site, deci un calculator oficial al numărului de copaci şi sper că, atunci când europenii vor începe să se implice, oraşele, municipalităţile, companiile, şcolile, vom putea chiar să depăşim numărul de trei miliarde de copaci.

E bine să ştim că ei vor rezista în cazul unor secete şi aşa mai departe. Deci acesta este un aspect foarte important, mă bucur că mergem înainte şi că europenii susţin proiectul.

Cred că avem cazuri în unele state membre în care trebuie să înăsprim legile, şi nu mă refer aici numai la pădurari, ci şi la procurori, judecători, la poliţie, pentru că vreau să ne asigurăm că aşa ce va nu se mai întâmpla”, a declarat Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu.

Un bărbat a fost infectat cu Covid timp de 16 luni

Articolul precedentMesajul premierului, de Ziua Forțelor Terestre Române: ”Oriunde, oricând, la datorie!”
Articolul următorSUA anunță că Ucraina va câștiga războiul