Sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Forţelor Terestre Române, precizând că, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, rolul şi locul securităţii naţionale au intrat, din nou, în atenţia publică.

De asemenea, premierul a ținut să puncteze că o apărare robustă nu se poate realiza decât cu militari foarte bine instruiţi şi cu echipamente performante.

Premierul a transmis luni, 25 aprilie, un mesaj de Ziua Forțelor Terestre române în care îi felicită pe militari pentru activitatea din țară și din teatrele de operațiuni externe

Forțele Terestre Române sunt sărbătorite în fiecare an în ziua în care îl prăznuim pe ocrotitorul acestora, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Militarii Forțelor Terestre, cei care compun cea mai numeroasă categorie de forțe a Armatei României, au fost întotdeauna la datorie, au răspuns întotdeauna prezent atunci când au fost chemați, oricare a fost misiunea pe care au avut-o de îndeplinit, fie aceasta pe teritoriul național sau în teatrele de operații externe. S-au străduit permanent să se ridice deasupra cerințelor și așteptărilor și să demonstreze profesionalism și dăruire”, a precizat Nicolae Ciucă.

În același mesaj, premierul a declarat că Forțele Terestre au fost permanent o referință atât pentru celelalte categorii de forțe, dar și pentru națiune.

Nicolae Ciucă: ”La ceas de sărbătoare, onorăm sacrificiul militarilor care s-au jertfit în luptele împotriva celor care au atentat la independența României și îi punem la loc de cinste pe toți eroii căzuți la datorie în teatrele de operații din Europa, Africa sau Asia”

De asemenea, le arătăm recunoștință tuturor celor care au participat la exerciții și misiuni pe teritoriul țării noastre sau dincolo de frontiere și care au contribuit la îmbunătățirea imaginii foarte bune de care se bucură România printre aliați și parteneri”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a vorbit și despre războiul din Ucraina, precizând că locul securității naționale a intrat, din nou, în atenția publică. Acesta a ținut să vină cu informații și despre creșterea la 2,5% a bugetului Ministerului Apărării Naționale, creșetere care reprezintă, pentru militari, mai multă instruire, înzestrare mai bună și o logistică superioară, iar pentru români însemnă mai multă siguranță.

La ceas aniversar, vă felicit, dragi militari din Forțele Terestre pentru modul în care ați dus la îndeplinire toate misiunile încredințate, vă urez sănătate și împliniri în plan personal și profesional.

Oriunde, oricând, la datorie!”, a fost mesajul premierului României, mesaj publicat pe contul de Facebook.

Articolul precedentEmmanuel Macron a fost reales președintele Franței
Articolul următorComisia Europeană pregătește sancțiuni mai drastice pentru tăierea copacilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time