Captură video Youtube
Captură video Youtube

În cadrul unei vizite în Polonia, secretarul apărării din Statele Unite a precizat că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei.

Luni, 25 aprilie, Lloyd Austin a afirmat că Ucraina poate învinge cu condiția să dispună de echipamentul și sprijinul potrivit.

Declarațiile apărării din Statele Unite au fost făcute în Polonia, în apropiere de granița ucraineană, după o vizita în Kiev, capitala Ucrainei.

Secretarul apărării Statelor Unite ale Americii s-a arătat încrezător, precizând că SUA va continua să susțină Ucraina: ”Vom face tot ce putem și vom continua să facem tot ce putem”

În ceea ce privește capacitatea lor de a câștiga – primul pas pentru a câștiga este să crezi că poți câștiga. Și astfel, ei cred că pot câștiga. Noi credem că noi – ei – putem câștiga, dacă au echipamentul potrivit, sprijinul potrivit. Noi vom face tot ce putem și vom continua să facem tot ce putem”, a declarat Austin reporterilor. Anunțul a fost făcut după vizita în Kiev.

Oficialii americani de cel mai înalt nivel au călătorit la Kiev

Lloyd Austin și secretarul de stat american, Antony Blinken, au făcut, duminică, o călătorie neanunțată la Kiev.

Aici, reprezentanții Statelor Unite s-au întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, dar și cu alți oficiali ucraineni, devenind, astfel, oficialii americani de cel mai înalt nivel care au călătorit în această țară, de la începutul invaziei rusești, arată Știri pe Surse.

De asemenea, Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor primi 100 de mii de refugiați ucraineni din Europa. Anunțul a fost făcut joi, președintele american vorbind și despre situația actuală a războiului ruso-ucrainean.

Articolul precedentComisia Europeană pregătește sancțiuni mai drastice pentru tăierea copacilor
Articolul următorOMS anunță 170 de cazuri de hepatită acută în rândul copiilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time