SUA se pregătesc să primească refugiați ucraineni

Președintele american a anunțat lansarea programului „Uniți pentru Ucraina”

Joe Biden a anunțat, joi, că Statele Unite vor primi 100 de mii de refugiați ucraineni din Europa. De asemenea, acesta a vorbit și despre situația actuală a războiului ruso-ucrainean, informează news.ro.

„Două treimi din copiii ucraineni şi aproximativ 5 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele. Vom primi 100.000 de ucraineni. Astăzi anunţ programul ”Uniţi pentru Ucraina”, (…) Vom oferi un canal prin care pot veni direct dacă au un membru de familie sau un sponsor”, a spus președintele SUA.

Întrebat dacă Putin a reușit să preia controlul asupra orașului Mariupol, Biden a precizat că „este îndoielnic” ca acest lucru să se fi întâmplat.

Joe Biden: „Acum trebuie să accelerăm pachetul de asistenţă pentru a ajuta Ucraina”

De asemenea, președintele Joe Biden a mai precizat că liderul de la Kremlin nu a reușit în aceste aproape două luni să cucerească Ucraina, precizând că orașul dorit de ruși, Kiev, rămâne în picioare.

„Forţele armate ucrainene, la care s-au alăturat mulţi civili ucraineni curajoşi, au zădărnicit cucerirea ţării de către Rusia. Au fost susţinute încă din prima zi de o aprovizionare nelimitată de arme, muniţii, informaţii din partea naţiunilor lumii libere, în frunte cu noi, Statele Unite”, a mai spus Joe Biden.

Totodată, șeful SUA a dat asigurări că unitatea occidentală nu se va destrăma niciodată, din contră: NATO, Uniunea Europeană și alianții din Asia vor continua să lupte împotriva Rusiei și să îi impună noi sancțiuni.

Reamintim că forțele ucrainene continuă să reziste atacurilor rusești în Mariupol, iar forțele de apărare au reușit să respingă numeroase încercări de avans ale armatei rusești. Pe timpul nopții, rușii au aruncat bombe în Mikolaiv, Harkov dar și în Donbas.

În Donbas, rușii au reușit să preia controlul în Rubijne și Kremina, iar 80% din Luhansk se află sub ocupație.

De asemenea, Moscova așteaptă răspunsul Kievului cu cea mai recentă propunere scrisă privind un posibil armistițiu.

„Repet din nou, propunerile noastre, de fapt ultima versiune, au fost deja predate oponenţilor noştri, delegaţiei de negociere ucrainene”, a spus  purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citește și: Zelenski avertizează din nou: Putin ar putea folosi armele sale nucleare

Articolul precedentProduse contrafăcute, găsite în Vama Giurgiu
Articolul următorCăutări pe Google 2022: ”vegan, reciclare, energie solară”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.