Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Mai multe cazuri de hepatită acută au apărut în rândul copiilor, în mai multe state din lume.

Cazurile au fost descoperite în 11 țări, printre care și România.

Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul conform căruia cel puțin 170 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii

În acest moment, epidemia rămâne un mister, oficialii declarând că nu se cunoaște cauza bolii și nici tipul virusului: virusurile obișnuite ce provoacă hepatită virală acută, cum ar fi cele ale hepatitei A, B, C, D și E, nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri, precizează OMS, citată de Europa FM.

Potrivit OMS, copiii afectați au vârste cuprinse între o lună și 16 ani. Cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de transplant hepatic. Marea majoritate a cazurilor, peste două treimi, au fost raportate în Marea Britanie.

Comunicatul OMS arată că au fost înregistrate 13 cazuri și în Spania. Mai mult, 12 cazuri există în Israel și 9 în Statele Unite. Un număr mai mic a fost confirmat în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia.

Copiii au acuzat simptome gastrointestinale, dureri abdominale, diaree și vărsături, o inflamație a ficatului. În urma analizelor, au fost descoperite niveluri semnificativ crescute de enzime hepatice

Organizația a ținut să precizeze că majoritatea cazurilor raportate nu au acuzat febră.

În plus, specialiștii OMS au declarat că investigația asupra cauzei trebuie să ia în calcul ”susceptibilitatea crescută în rândul copiilor mici ca urmare a unui nivel mai scăzut de circulație a adenovirusului în timpul pandemiei de COVID-19, potențiala apariție a unui nou adenovirus provocator de hepatită, precum și o posibilă coinfecție cu noul coronavirus.

Articolul precedentSUA anunță că Ucraina va câștiga războiul
Articolul următorKlaus Iohannis: Bugetul pentru Apărare va crește la 2,5% din PIB începând de anul viitor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time