Cristian Diaconescu Sursa Foto: Facebook

Cristian Diaconescu, președintele PMP, intervine în discuțiile legate de organizarea Sărbătorilor Pascale în biserici, în acest al doilea an al pandemiei de coronavirus. Chiar dacă momentan nu se știe cum se vor desfășura slujbele de Paște, este previzibil ca situația de anul trecut să se repete, astfel încât mai mulți politicieni au avut zilele acestea opinii pe subiect.

Și, din ce opinează Diaconescu, organizarea slujbei de Înviere nu va reprezenta un pericol sanitar, rugămintea acestuia fiind una singură: „Lăsați bisericile deschise de Paște!”.

Președintele PMP consideră că încă un val de restricții în acest sens ne va arunca înapoi, în anii comunismului, când credința era exprimată cu frică, însă era singura speranță a românilor.

Biserica și educația sunt pilonii structurali ai constituirii și modernizării statului român. Preotul și învățătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulți singura speranță.
Cine va decide să închidem școli, dar să nu închidem mall-uri.

A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poți cere unui credincios practicant să se mulțumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu.

Am convingerea că slujba Învierii poate fi organizată cum se cuvine de reprezentanții Bisericii. Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcașurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului. Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paște să fie în liniște, cu precauție, iar bucuria Învierii să poată să lumineze fețele celor care vor să fie prezenți în Casa Domnului”, scrie președintele PMP.

Articolul precedentPandele, nemulțumit că autoritățile au carantinat „cureaua care ține pantalonii”
Articolul următorGheorghiță: Rata de deces la cei vaccinați este de 0,02%