Cu multe dintre localitățile de jur împrejurul Bucureștiului carantinate, primarul orașului ilfovean Voluntari, Florentin Pandele, și-a manifestat nemulțumirea cu privire la măsurile luate în ultima vreme de autorități, sugerând că acestea ar fi discreționare și menite să discrimineze localitățile din județul Ilfov.

Mai exact, Pandele, soțul fostului edil al Capitalei, Gabriela Firea, este de părere că prin necarantinarea Capitalei și carantinarea tuturor localităților din județulul învecinat, adică parte din „cureaua care ține pantalonii”, se crează un prejudiciu oamenilor, în general, enumerând mai multe aspecte.

Prefectul Capitalei: „Așteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental”

Florentin Pandele, despre situațiile incomode

Ilfovul este cureaua care ține pantalonii. Județul Ilfov, care a fost unul dintre cele mai mari din România, care a intrat la apă și care a ajuns doar cureaua care ține Bucureștiul, nu are cum să fie în carantină și Bucureștiul să nu fie. Bucureștiul este în Ilfov, a fost capitala județului Ilfov. Și nu ai cum să duci localitățile din jurul Bucureștiului în carantină și să ții Bucureștiul necarantinat. Este părerea mea, ca ilfovean, sinceră (…) Suntem prizonieri în propriile noastre case. Cei care au curți sunt avantajați față de cei care locuiesc la bloc, în apartamente. Vă dați seama că nu este o situație foarte comodă pentru nimeni. Nici pentru noi, ca autorități, nici pentru cetățeni„, a declarat Florentin Pandele, pentru Libertatea.

În aceeași declaratie, edilul Pandele deplânge, de asemenea, soarta celor ce sunt nevoiți să facă naveta, arătându-se deosebit de îngrijorat inclusiv de cei care nu beneficiază de curți, pentru a mai lua un pic de aer curat în perioada carantinei locale.

Articolul precedentTănasă de la PAUR nu-și regretă comportamentul
Articolul următorPreședintele PMP, apel către autorități: „Lăsați bisericile deschise de Paște!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.