George Simion (captură video)

Apărut de nicăieri și intrat în forță în Parlament, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), are planuri mari în continuare în ceea ce privește alegerile din 2024.

Deși a infirmat zvonurile potrivit cărora ar visa pentru sine un mandat de 4 ani la Cotroceni, co-președintele AUR, George Simion, este încrezător că formațiunea extremistă pe care o dirijează are șanse să ajungă pe culmile gloriei la prezidențiale.

Cum altfel decât cu ajutorul voturilor pentru a intra în turul 2, iar mai apoi, potrivit lui Simion, pentru câștigarea funcției de președinte al României. George Simion a vorbit despre acestea aseară, după vizitele în forță pe care le-a făcut în câteva municipii.

Aparent pentru a sărbători Mica Unire, Simion și-a umplut autocarul cu persoane de încredere, iar la destinații a mai strâns câte o mână de oameni pentru a „face” de o horă. Apoi, după ce s-a odihnit, a intrat în direct la Antena 3, unde a povestit mai multe despre strategia pe care o are.

Potrivit propriilor declarații, la cei 35 de ani pe care îi are mai așteaptă până să candideze la prezidențiale, mai ales că este ocupat să se pregătească „pentru viitor, pentru viitoarele funcții”. Însă, chiar dacă în prima frază a spus clar că are planuri mărețe pentru sine, imediat a revenit, arătând că „nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune”. S-o fi referit la faptul că va sta mult în picioare, odată ce va ocupa „viitoarele funcții”.

Cert este că, la acest moment, are în vedere alți „oameni mult mai capabili” pe care să îi scoată în față. Iar în acest sens, Simion a făcut vorbire despre două nume. Unul deja vehiculat de ceva timp.

Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale. (…)

Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea.

Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil. Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop.

Dar, mă bucur că de azi începând (n.r. – ieri) domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a spus Simion pentru sursa citată.

De altfel, la Iași, Călin Georgescu a fost alături de George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții partidului, iar ulterior, la o întâlnire cu membrii și simpatizanții formațiunii, i s-a propus să devină președinte de onoare al partidului. Acesta nu a respins oferta, ci le-a mulțumit liderilor AUR prezenți, însă propunerea trebuie să fie validată de congresul partidului, la o dată care nu a fost stabilită.

Călin Georgescu este fosta propunere AUR pentru prim-ministru, iar numele său era anunțat pentru această funcție încă din campania electorală. La acea vreme, acesta nu era membru AUR, însă lucrurile par să se schimbe.

Articolul precedentStatele Unite se pregătesc să trimită militari în Europa de Est. Mai multe țări au început retragerea personalului din ambasadele din Ucraina
Articolul următorGreva angajaților STB s-a încheiat. Viceprimarul general al Capitalei a anunțat că transportul public funcţionează la capacitate maximă