AUR nu îl vrea pe Ciucă în funcția de premier

„Nominalizarea lui Nicolae Ciucă înseamnă că ne îndreptăm spre o militarizare a României”, afirmă Claudiu Târziu, co-președintele AUR

George Siminon, co-președinte al AUR respinge ideea ca România să fie guvernată de generalul Nicolae Ciucă, mai mult, l-a avertizat pe Iohannis că va iniția procedurile de suspendare a președintelui României. Asta deși pentru un astfel de demers este nevoie de susținerea unei tremi dintre parlamentari, urmată de un referendum.

„Ne-a spus domnul preşedinte că propunerea de prim-ministru va fi generalul Ciucă. Adică putem să intrăm într-un sistem militarizat, în care vor conduce Armata şi preşedintele Iohannis. Era foarte sigur domnul preşedinte, dădea semne că este convins că PSD îl va vota pe Ciucă”, a spus Simion, într-un live făcut pe pagina sa de Facebook.

„Nu o să susţinem varianta lui Nicolae Ciucă ca premier, Marcel Ciolacu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Florin Cîţu – preşedinte al Senatului. Asta se vehiculează. Eu sper ca PSD să nu marşeze la această variantă, să nu facă blat cu Klaus Iohannis (…) Dacă nu va obţine o majoritate pentru Nicolae Ciucă, noi o să iniţiem procedurile de suspendare. Acum, mingea este la PSD”, a precizat Simion.

Totodată, George Simion a precizat că propunerea formațiunii sale a fost în persoana lui Călin Georgescu, o propunere de premier independent. Mai mult, Simion i-a adus la cunoștință lui Iohannis faptul că „dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va iniţia suspendarea preşedintelui. Am să merg cu propunerea unui prim-ministru independent sau altă persoană din afara partidelor politice”, a afirmat Simion, care a țint să sublinieze că fiecare parte are hobbyurile sale, AUR – suspendarea președintelui, iar Iohannis, golful sau vacanțele în străinătate.  Potrivit lui Simion, un alt reprezentant al AUR care a fost prezent la consultările de astăzi, Mihai Negoescu, l-a întrebat pe preşedinte „ce îl califică pe Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru, la care preşedintele a spus că asta va reieşi din dialogul pe care îl va purta Nicolae Ciucă cu noi”, a mai spus Simion.

„Nominalizarea lui Nicolae Ciucă înseamnă că ne îndreptăm spre o militarizare a României”, a completat co-preşedintele Claudiu Târziu.

Potrivit Art 95 din Constituția României, pentru suspendarea din funcție a președintelui României este nevoie de o treime din numărul deputaților și senatorilor, iar dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea acestuia.

Nicolae Ciucă, desemnat premier de Iohannis

Articolul precedentNicolae Ciucă, desemnat premier de Iohannis
Articolul următorViteza uluitoare de reacție a lui Klaus Iohannis