Nicolae Ciucă, premierul desemnat (captură video)

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă în funcția de premier. Ciucă, general în rezervă, este și politician, ministrul al Apărării Naționale în mandatele lui Orban și Cîțu. De altfel, Ciucă a mai ocupat funcția de premier, interimar, între 7-23 decembrie 2020, după ce Ludovic Orban și-a dat demisia, ca urmare a pierderii alegerilor parlamentare.

„Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat că este acum nevoie de o soluție reală. Această criză a durat prea mult. E inadminsibil să continuăm în acest ritm. Avem pandemia, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a pune în practică.

Am fost mulțumit și bucurios că PNL a venit cu o nouă abordare în persoana domnului Nicolae Ciucă. Am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă”, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul desemnat a subliniat că încredințarea mandatului este un gest de responsabilitate într-un moment foarte dificil pentru societatea românească.  

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde. În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul”, a declarat Nicolae Ciucă, la Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu: „Soluţia pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară”

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Soluţia pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară”
Articolul următorAUR nu îl vrea pe Ciucă în funcția de premier