Marcel Ciolacu (captura video)

Marcel Ciolacu a declarat, după consultările pe care le-a avut cu Klaus Iohannis la Cotroceni, că așteaptă numirea candidatului de prim-ministru pentru a purta un diolog cu partidele parlamentare.

„În acest moment nu există un candidat de prim-ministru care să fi fost desemnat de președinte. Când vom avea un prim-ministru desemnat, atunci vom purta un dialog pentru crearea unei majorități în Parlament”, a precizat Marcel Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD a mai susținut că la discuția cu președintele României, subiectul de discuție a fost legat de pandemia de coronavirus.  „Am fost astăzi la consultări însoţit şi de doi specialişti în zona sanitară, domnii Rafila şi Streinu-Cercel. Mai mult de jumătate din discuţiile cu preşedintele au fost în ce priveşte pandemia. Decizia de nominalizare a unui premier îi aparţine preşedintelui. Rămân consecvent şi cred că o soluţie pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD nu acceptă o viitoare coaliție cu PNL

Ciolacu a mai precizat că nu a fost invitat la dialog de către liberali. Cu toate acestea, liderul social-democraților susține că va refuza o astfel de invitație din partea președintelui PNL pentru susținerea unui viitor guvern.

„Pentru ca Partidul Social Democrat să accepte o întâlnire și o discuție cu reprezentanții PNL este nevoie ca liberalii să-și schimbe deciziile prin care au stabilit că nu discută cu PSD”, a susținut Marcel Ciolacu. Mai mult, Ciolacu susține că retragerea lui Cîțu de la conducerea unui viitor executiv oferă drum liber USR-ului să revină la guvernare.

„Din decizia PNL de a face altă desemnare decât Florin Cîţu am înţeles că se doreşte o conturare din nou a unui guvern de dreapta. Om vedea pe cine nominalizează exact preşedintele şi apoi ce majorităţi se vor creiona în sensul de susţinere a unui guvern”, e de părere Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă social-democrații ar fi de acord să guverneze împreună cu liberalii, Ciolacu a explicat clar că „PSD nu poate face parte dintr-un Guvern fără să aibă premierul din partea PSD”.

Marcel Ciolacu: ,,Urgența românilor e să discutăm problema pandemiei”

Articolul precedentCând, cum și de ce a eșuat „statul eșuat”? Răspunsul e sugerat de seria neagră a celor 14 incendii produse în spitale în ultimul an
Articolul următorNicolae Ciucă, desemnat premier de Iohannis
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.