Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut declarații după ședința ce a avut loc la Biroului Permanent Național al PSD. Social-democratul a precizat că la masa negocierilor de la Cotroceni va discuta problema pandemiei.

„Credem că, după un asemenea eșec al unei guvenări de dreapta este nevoie de a ne întoarce la români. După cum vedeți, din delegația ce se va prezenta la Cotroceni face parte și Alexandru Rafila și vom discuta problema pandemiei”, a mai precizat Ciolacu.

Întrebat dacă a renunțat la alegerile anticipate, Marcel Ciolacu a precizat că, pentru moment, nu se pot organiza. „Nu am reununtat la alegerile anticipate. Nu se pot ține in acest moment”, a mai susținut liderul PSD. De asemenea, întrebat dacă va susține numirea lui Nicolae Ciucă ca prim-ministru, Ciolacu a precizat că nu are nicio părere. „Nu îmi cereți să vă spun decizii pe care nu le-am luat”, a spus evaziv Ciolacu.

PSD nu renunța la alegerile anticipate

Înaintea ședinței Biroului Permanent Național al PSD, Ciolacu a precizat că își menține părerea că „România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”.

„Haideți să vedem cum se așează lucrurile și să luăm în considerare perioada din acest moment. (…) Vom ieși cu o declarație clară după Biroul Permanent Național și după consultări”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, joi dimineața.

Liderul PSD a făcut apel la toți liderii partidelor parlamentare pentru găsirea unei soluții pentru criza în care se află România. „Fac apel la toți liderii de partide. Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim o soluție ca să scoatem România din criză. Gata cu politica, nu se mai poate așa”, a declarat Ciolacu, miercuri.

Șeful social-democraților a declarat, după ce guvernul propus de Cioloș nu a primit votul de încredere, că e nevoie ca aleșii poporului să devină mai responsabili și i-a îndemnat să se vaccineze cu doza a treia. Liderul PSD susține că vaccinarea este singura soluție, iar politicienii ar trebui să fie un exemplu pentru români. Mai mult, șeful social-democraților a recunoscut că nu cunoaște toate răspunsurile, în calitate de politician.

Liberalii au decis să-l propună pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă drept premier, într-un guvern minoritar cu UDMR. Președintele Iohannis este cel care l-a impus pe Nicolae Ciucă deoarece formarea unei majorități guvernamentale în jurul lui Florin Cîțu nu este posibilă. Altfel spus, votul pentru guvern minoritar deschide calea spre o colaborare parlamentară cu Partidul Social Democrat.

Ciucă va fi premier. A primit binecuvântarea de la PNL, PSD și Klaus Iohannis

Articolul precedentCiucă va fi premier. A primit binecuvântarea de la PNL, PSD și Klaus Iohannis
Articolul următorDacian Cioloș: „PNL trebuie să ia o decizie strategică între USR și PSD”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.