Capital

După cinci zile de protest în care transportul public din Capitală a fost blocat, angajații Societății de Transport București (STB) au decis suspendarea acțiunii de protest.

Sindicatul STB a anunțat că marți, 25 ianuarie, va avea loc o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele și doleanțele salariaților.

„S-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat sindicatul într-un comunicat remis Agerpres.

Fiecare zi de grevă a adus pierderi de 4,8 milioane de lei

Directorul societății Adrian Criț a anunțat că marți dimineață, la ora 6.00, pe traseu erau 1287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394. Astfel, în București circulau la ora menționată 880 de autobuze din 969, 246 de tramvaie din 259 și respectiv 161 de troleibuze din 166.

Bucureștenii pot folosi din nou mijloacele de transport în comun după cinci zile în care traficul a fost paralizat din cauza grevei spontane a angajaților STB.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu, a scris pe pagina sa de Facebook că reluarea activității a șoferilor reprezintă un pas important către normalitate. Liberalul a declarat că „cine nu înțelege că lucrează pentru București și pentru locuitorii săi, nu are ce căuta în serviciul public.” Mai mult, acesta a declarat că la ora 7.00, transportul public funcționa la capacitate maximă.

„Nevoile orașului sunt pe primul loc! Zi de zi. Cu salariații STB care au reluat activitatea vom continua reformarea transportului public! Cu salariații STB care s-au întors la muncă vom lucra pentru oameni, nu împotriva lor! Punem interesul Bucureștiului pe primul loc!”, a declarat viceprimarul general al Capitalei.

Reamintim că luni, în cea de-a cincea zi de protest, liderul sindicatului Vasile Petrariu și-a dat demisia din Consiliul General și PSD. Acesta l-a acuzat pe Nicușor Dan că a dublat prețul biletelor, dar nu a asigurat condiții de călătorie mai bune pentru bucureșteni. Mai mult decât atât, Petrariu a mai precizat că primarul general al Capitalei nu a pus preț niciodată pe bucureșteni sau pe angajații societății.

„Pe toţi ne-aţi tratat cu dispreţ. Pe unii îi ţineţi în frig şi fără apă caldă, iar pe ceilalţi îi minţiţi în fiecare zi şi vreţi să îi daţi afară”, a scris Vasile Petrariu pe o rețea de socializare.

Liderul sindicatului STB demisionează din funcția de consilier general PSD

Articolul precedentGeorge Simion se pregătește pentru alegerile din 2024: „Avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României”
Articolul următorExclusiv! Cum se acordă sporul de excelență în Poliția Română
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.