Liderul sindicatului STB demisionează din funcția de consilier general PSD

Nicușor Dan i-a cerut lui Marcel Ciolacu să intervină pentru a pune capăt acestui protest.

În cea de-a cincea zi de protest a angajaților din STB, liderul sindicatului Vasile Petrariu a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că își va da demisia din Consiliul General și PSD. Mai mult, Petrariu l-a atacat pe Nicușor Dan, afirmând că nu a oferit nicio soluție la problemele cu care se confruntă angajații Societății de Transport București.

„Nu, domnule Nicuşor Dan! Cei peste 10.500 de angajaţi ai STB SA nu au ieşit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieşit în stradă pentru că dumneavoastră şi conducerea penală pe care aţi instalat-o la STB SA aţi refuzat timp de un an de zile să dialogaţi cu aceşti oameni”, a scris liderul de sindicat.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană

De asemenea, Petrariu îl acuză pe primarul general al Capitalei că a dublat prețul biletului, dar nu a făcut nimic pentru a asigura condiții de călătorie mai bune. Mai mult, acesta a mai precizat că angajații de la societatea de transport se tem că nu vor mai avea loc de muncă, iar primarul nu a pus preț niciodată pe bucureșteni sau pe angajații STB.

„Pe toţi ne-aţi tratat cu dispreţ. Pe unii îi ţineţi în frig şi fără apă caldă, iar pe ceilalţi îi minţiţi în fiecare zi şi vreţi să îi daţi afară”, a mai spus Vasile Petrariu.

 În continuarea mesajului său, liderul de sindicat și-a anunțat demisia din funcţia de consilier general şi din PSD, afirmând că protestul ce durează de cinci zile nu are nicio conotație politică. Totodată, acesta îi cere și primarului Nicușor Dan să demisioneaze, precizând că el este singurul vinovat pentru faptul că „bucureștenii trebuie să suporte acest calvar.”

„Vă transmit un singur lucru, domnule primar general: astăzi îmi dau demisia din funcţia de consilier general şi din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotaţie politică. Dumneavoastră aveţi curajul să vă daţi demisia din funcţia pe care o exercitaţi atât de slab?! Acum aveţi vreo soluţie la problemele şi îngrijorările oamenilor? Sunteţi singurul vinovat pentru faptul că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar! Curaj, domnule Dan! Bucureştenii şi-au pierdut răbdarea cu dumneavoastră!”, a conchis Petrariu.

Reamintim că vineri, primarul Capitalei i-a cerut lui Marcel Ciolacu să intervină pentru a pune capăt acestui protest condus de consilierul social-democrat Vasile Petrariu. În replică, liderul PSD a spus că mai există o opțiune, să plece Nicușor Dan de la Primăria Capitalei.

Posibilă grevă, infirmată de reprezentanţii Metrorex

Articolul precedentMinistrul Sănătății: „În una, maximum două săptămâni, tulpina Delta va dispărea din circulaţie din România şi va fi exclusiv Omicron”
Articolul următorGeorge Simion: „Astăzi am venit nu pentru un protest, ci pentru Alexandru Ioan Cuza”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.