Sursa foto: Facebook

AUR organizează luni, 24 ianuarie, un eveniment de celebrare, cu ocazia Unirii Principatelor Române, la care sute de simpatizanți ai partidului condus de George Simion s-au adunat. Reprezentanții AUR au anunțat că Hora Unirii, eveniment tradițional în anii trecuți, va avea loc, chiar dacă Primăria Iași a anulat toate evenimentele de Mica Unire din cauza Covid-19.

În fruntea evenimentului se află George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții partidului și Călin Georgescu, candidatul la președinție al AUR.

„Deși suntem înfrigurați suntem mai mult ca oricând încălziți de sfântul nostru tricolor, de credința noastră creștină și de faptul că noi suntem un neam care nu se pleacă în fața vrăjmașilor”, a spus George Simion la începutul evenimentului.

Evenimentele de Ziua Unirii de la Iași au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus

De asemenea, liderul partidului AUR a mai precizat că în ciuda restricțiilor impuse de autorități, împreună cu sutele de persoane prezente, va demonstra că se poate face Hora Unirii.

„Astăzi sărbătorim 24 ianuarie și nu băgăm în seamă toate insectele și toți viermii care ne conduc, din păcate. Astăzi am venit nu pentru un protest ci pentru Ștefan cel Mare, pentru Alexandru Ioan Cuza și să demonstrăm că se poate face Hora Unirii la Iași după cum o vom face și la Focșani”, a mai precizat liderul AUR.

Reamintim că primarul Iașiului Mihai Chirica a anunțat că se așteaptă la un 24 ianuarie „fierbinte” din cauza prezenței partidului AUR în oraș.

De asemenea, duminică noaptea, un scandal a izbucnit între forțele de ordine de la Iași și George Simion. Imediat ce a ajuns în Piața Unirii, polițiștii au oprit autocarul liderului AUR și l-au controlat pe șofer, testându-l pentru alcool.

”În loc să prindă hoții, ia uite poliția în acțiune. 112, poliția în acțiune, s-a parcat un autocar în parcare, vor să facă hora unirii și alte ilegalități. Nu e vina Poliției, ca să ne înțelegem! E vina ăstora care le dau ordine în halul ăsta. Așa au primit ei ordin că nu avem voie cu autocarul în parcare”, a declarat liderul AUR într-o transmisiune live pe pagina sa de Facebook.

Totodată, George Simion a fost atacat cu cerneală la Iași la evenimentul de Ziua Unirii organizat de AUR. Cu toate acestea, liderul AUR le-a cerut polițiștilor să îl lase în pace pe tânărul care i-a aruncat cerneală în față.

Puterea pumnului – modelul pe care George Simion începe să-l propage în România

Articolul precedentLiderul sindicatului STB demisionează din funcția de consilier general PSD
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj de Unirea Principatelor: „Uniţi am trecut prin cele mai dificile momente ale istoriei”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.