Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, 24 ianuarie, că situația actuală necesită responsabilitate din partea oamenilor politici și a întregii societăți pentru ca țara noastră să își continue drumul spre modernizare.

De asemenea, oficialul a amintit că Mica Unire a generat transformări majore în societatea românească, precizând că România are nevoie și azi, ca și atunci, de unitatea tuturor românilor.

„Ziua de astăzi, o zi cu profunde semnificaţii istorice pentru noi, românii, este un bun prilej pentru a ne pleca frunţile în amintirea sacrificiului înaintaşilor noştri, dar şi pentru a ne mobiliza, pentru a schimba lucrurile în bine şi a transforma România într-o ţară democratică şi prosperă, în care statul să fie în slujba cetăţeanului, iar legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal”, a declarat premierul României, relatează Digi24.

Ciucă: „Să fim uniţi pentru viitorul românilor şi al României”

De asemenea, șeful Executivului a mai spus că pentru ca țara noastră să treacă cu bine peste toate provocările e nevoie de reforme pe care Guvernul le susține „cu toată responsabilitatea.” Mai mult, Ciucă a menționat faptul că sănătatea și rezolvarea crizei energetice rămâne în prim-planul preocupărilor sale, menționând că ultimii ani au reprezentat „un test de anduranță într-o luptă continuă cu un inamic nemilos: pandemia.”

„La fel ca şi în toate momentele de cumpănă ale istoriei naţionale şi această perioadă a scos în evidenţă unitatea românilor şi puterea de a acţiona pentru un viitor mai bun al societăţii noastre. (…) Nu vrem ca situaţia actuală să mai pună în pericol vieţile oamenilor, dezvoltarea socială şi stabilitatea economică”, a completat premierul.

În finalul mesajului său, Nicolae Ciucă a declarat că doar uniți putem trece peste cele mai dificile momente, iar de fiecare dată, poporul român a dat dovadă de solidaritate, un reper ce va călăuzi România în continuare.

„ (…) Am luptat în nenumărate războaie, am învins boli necruţătoare şi am răsturnat sisteme totalitare. De fiecare dată, am făcut-o împreună şi tot împreună vom reuşi şi acum! Unitatea, solidaritatea, grija şi respectul faţă de semenii noştri sunt reperele care ne vor călăuzi în continuare. Să ne dăm mâinile şi, cu speranţă, să depăşim toate problemele şi să fim uniţi pentru viitorul românilor şi al României!”, a concluzionat Ciucă.

George Simion: „Astăzi am venit nu pentru un protest, ci pentru Alexandru Ioan Cuza”

Articolul precedentGeorge Simion: „Astăzi am venit nu pentru un protest, ci pentru Alexandru Ioan Cuza”
Articolul următorIohannis, de Ziua Unirii: “Trăim vremuri marcate de numeroase provocări”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.