Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Există numeroase zvonuri despre o posibilă grevă organizată de salariaţii Metrorex, Vasile Petrariu, sindicalist STB, insistând pe spiritul de solidaritate dintre angajaţii Metrorex şi protestatarii de la Societatea de Transporturi Bucureşti.

În cursul zilei de azi, 23 ianuarie, Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat din STB, a comentat zvonurile potrivit cărora ar fi posibilă o grevă generală și la metrou.

O nouă grevă ar demonstra spiritul de solidaritate

E posibil, pentru că există acest spirit de solidaritate. Ar fi foarte bine”, a declarat Vasile Petrariu. Declaraţia oferită duminică vine ca răspuns la zvonurile potrivit cărora s-ar putea organiza o nouă grevă și la metrou.

Metrorex insistă pe respectarea programului: “Circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficului existent”

La rândul său, directorul STB Adrian Criț a declarat că “Petrariu amenință și cu greva la Metrorex, iar autoritățile ar trebui să intervină”, arată publicaţia Gândul.

Pe de altă parte, reprezentanții Metrorex au precizat că trenurile vor circula conform graficului.

Reprezentanții Metrorex au precizat că au apărut anumite informaţii în presă, informaţii conform cărora există suspiciunea că circulația la metrou să fie perturbată în perioada următoare.

În ciuda acestor zvonuri, firma a ţinut să asigure publicul călător de întreaga sa disponibilitate.

Prin urmare,circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficului existent”, au transmis, duminică, reprezentanții Metrorex.

A 5-a zi de grevă a Societăţii de Transporturi Bucureşti

În ceea ce priveşte Societatea de Transporturi Bucureşti, greva continuă, deşi a fost declarată ilegală.

Duminică, circulă un sfert din mijloacele de transport în București, iar sindicaliştii au refuzat noi negocieri cu conducerea.

Aceştia nu s-au prezentat la negocieri, unde fuseseră invitați de directorul STB, Adrian Criț.

Articolul precedentAlexandru Rafila nu ia în calcul demisia
Articolul următorIncendiu în Covasna. Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time