Sursa foto: Magna News

Greva angajaților de la STB continuă și duminică, 23 ianuarie, iar la autobaza Titan din Capitală, sute de șoferi și vatmani cer demisia directorului general Adrian Criț. Aceștia s-au strâns încă de la patru dimineața, dar nu au ieșit pe traseu. De asemenea, cei care au făcut acest lucru au fost în continuare amenințați și numiți „trădători” de colegii lor.

Sâmbătă, 22 ianuarie, aproape 70 de vehicule erau pe traseu la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie și troleibuze. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a scris pe Facebook că salută decizia șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă.

„Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect”, a scris Nicușor Dan sâmbătă seara pe Facebook.

Tribunalul București a decis vineri că greva este ilegală

Conducerea STB a anunțat că 25 % din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460, relatează news.ro. Totodată, aceștia solicită angajaților să își reia activitatea și să își îndeplinească obligațiile de serviciu.

„În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, a transmis compania. De asemenea, la sediul STB se desfășoară o ședință online, iar un reprezentant al companiei urmează să discute cu protestatarii.

După ședința de sâmbătă după-masă, Nicușor Dan a declarat că au avut loc „ultimele zvâcniri ale sindicalismului mafiot în România.” Edilul a mai precizat că angajații STB care refuză să iasă pe traseu riscă să își piardă locul de muncă.

Totodată, primarul a pus la dispoziția șoferilor și vatmanilor un număr de telefon la care aceștia pot apela dacă sunt amenințați sau agresați de colegii lor.

„Am făcut un număr unic 0800800868 pentru toți acei șoferi și vatmani care vor să iasă la muncă și sunt amenințați. Contactul cu acest număr păstrează confidențialitatea, dar poliția intervine imediat. Promit ajutor juridic pentru orice persoane care se teme de acțiuni viitoare ale sindicatului. Cine se teme de sindicat va avea sprijin juridic”, a declarat primarul.

Reamintim că sindicaliștii din STB refuză să iasă pe traseu și cer condiții mai bune de muncă, majorări salariale și demisia directorului societății, Adrian Criț.

Greva angajaților STB continuă și sâmbătă

Articolul precedentUcraina se pregătește de război. SUA continuă negocierile cu Rusia pentru detensionarea crizei
Articolul următorAventura care i-a adus sfârșitul. Un bărbat a murit încercând să traverseze Oceanul Atlantic cu o barcă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.