Sursa foto: The Guardian

Jean-Jacques Savin, un francez în vârstă de 75 de ani, a încercat să traverseze Oceanul Atlantic, singur, într-o barcă cu vâsle. Acesta a plecat pe 1 ianuarie din Portugalia și se îndrepta spre insula San Miguel din arhipelagul Azore.

Din nefericire, aventurierul a pierdut contactul cu echipa sa în 21 ianuarie, iar o echipă maritimă a găsit barca lui Savin plutind răsturantă în apropierea insulelor portugheze.

Într-un mesaj pe Facebook, echipa sa a declarat că corpul lui Jean-Jacques a fost găsit fără viață, în interiorul cabinei canoei sale. „Cu mare tristețe tocmai am aflat de moartea prietenului nostru Jean-Jacques”, a declarat echipa sa, relatează CNN.

Aventurierul francez a pierdut lupta cu oceanul

De asemenea, conform echipei sale, el ar fi activat două balize de ajutor pentru a indica faptul că se află într-o situație critică.

„Din păcate, de data aceasta oceanul a fost mai puternic decât prietenul nostru, care iubea atât de mult navigația și marea”, a precizat echipa lui Savin. Colegii lui au transmis condoleanțe fiicei și soției sale, iar alte informații cu privire la moartea sa nu vor fi făcute publice.

Jean-Jacques Savin a reușit în 2015 să escaladeze Mont Blanc, el lucrând ca parașutist militar și pilot privat. Mai mult, în decembrie 2018, Savin s-a îmbarcat într-o capsulă în formă de butoi și a început o călătorie din El Hierro, insulele Canare. Capsula a fost creată pentru a rezista valurilor oceanului și a inclus, de asemenea, o bucătărie și un pat de dormit. Patru luni mai târziu, aventurierul francez a ajuns în Caraibe.

Sursa foto: Sailing News.com

Omul care a supraviețuit 14 luni pe ocean

Pe 17 noiembrie 2012, doi bărbați din El Salvador au pornit într-o expediție pe mare ce trebuia să dureze două zile, dar o furtună neașteptată a transformat totul într-o experință înfiorătoare și într-o adevărată luptă pentru supraviețuire.

Proviziile celor trei bărbați au fost aruncate peste bord, iar aparatele de radio și GPS s-au defectat. După câteva zile, fără mâncare și fără apă, cei doi au început să aibă halucinații și au încercat să se arunce în apele cu rechini, dar soarta lor era să fie alta.

Luni de zile, aceștia au supraviețuit mâncând pești pe care îi prindeau cu mâna. Mai mult, cei doi au băut sânge de broască țestoasă și apă de ploaie. Din păcate, unul dintre ei s-a îmbolnăvit grav și a refuzat să mai mănânce carnea crudă, iar în cele din urmă a murit.

Pe 30 ianuarie 2014, barca a ajuns la țărm pe o insulă aflată la extrema sudică a Insulelor Marshall, aflându-se la o distanță de peste 8.000 de km de locul unde barca a fost lovită de furtună.

Singurul supraviețuitor a fost găsit de localnici, iar la două săptămâni acesta a fost transportat cu avionul în orașul său natal.

9.000 de kilograme de plastic au fost extrase din Oceanul Pacific

Articolul precedentA patra zi de grevă la STB
Articolul următorCât timp pierd românii la cozile de la ghișee
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.