Capital

Angajații Societății de Transport București (STB) continuă și sâmbătă, 22 ianuarie, greva declanșată joi, iar potrivit directorului general Adrian Criț, la ora opt dimineața, pe traseu se aflau 15 vehicule, după cum urmează:

– 2 vag. dep Dudesti- 401, 415, linia 1;

– 5  vag. dep  Colentina ( 3 vag. linia 21-056, 016, 027; 1 vag linia 14-123; 1 vag linia 36- 104);

– 3 ab Giurgiului ( 6626/104; 6510/610; 4789/ 420);

– 1 ab Floreasca,  6273/442;

– 2 ab Obregia  ( ab 4628, linia 465; ab 6329, linia 241);

– 2 ab Titan ( ab 4977, linia 408; ab 4851, linia 472).

„Din păcate, în continuare, cu toate că există o hotărâre a instanţei din care rezultă că greva este ilegală, angajaţii nu o respectă. Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existența în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicală, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor”, a declarat Criț, relatează Agerpres.

Sindicaliștii cer demisia directorului STB

Mai mult, Adrian Criț a mai susținut că greva angajaților STB va afecta profund societatea, iar sindicaliștii „au avut întodeauna doar interese proprii.” De asemenea, acesta face apel la conștiința angajaților să iasă pe traseu cu gândul la familiile lor, „la nevoia de mobilitate a populației.”

„Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri seară Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu”, a declarat sâmbătă dimineaţa Criț.

Reamintim că vineri seara, liderul sindicaliștilor STB, Vasile Petrariu, a spus că primarul general al Capitalei a refuzat orice fel de dialog, precizând că Nicușor Dan nu a vrut să stea nici un minut la masa dialogului.

„Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuţie şi a pus condiţia că preşedintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuţie. În condiţiile astea, e normal că colegii s-au ridicat de la masă şi au plecat”, a precizat liderul sindicaliștilor.

În replică, primarul general al Capitalei a declarat că la întâlnirea programată de la ora 18.00 s-au prezentat sindicaliștii conduși de Vasile Petrariu, nu muncitorii din depouri și autobuze.

„L-am sunat pe domnul Criț să aibă discuția, a durat cinci minute, nu a existat altă solicitare decât demisia domnului Criț, care e o cerere infantilă”, a declarat primarul general al Capitalei, relatează Antena3.

Angajații de la STB sunt în grevă de joi dimineață, aceștia cerând demisia directorului general Adrian Criț, un nou contract colectiv de muncă și salarii majorate.

Liderul sindicatului STB, despre încetarea grevei. După demiterea directorului general

Articolul precedentVasile Dîncu: „Nu suntem în cazul iminenţei unui conflict în care populaţia să fie implicată”
Articolul următorGermania donează un spital de campanie Ucrainei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.