Sursa foto: Antena 3

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat pentru Digi 24 că tensiunile dintre Rusia și Ucraina reprezintă un motiv de îngrijorare, dar cu toate acestea, un posibil conflict în zonă care să afecteze populația României este puțin probabil.

Mai mult, oficialul a explicat faptul că acesta este și motivul pentru care nu s-au comunicat mai multe informații opiniei publice.

”Este un motiv de îngrijorare, dar credem că la nivelul opiniei publice nu este necesar să comunicăm mai mult decât s-a comunicat. Pentru că nu suntem în cazul iminenţei unui conflict în care populaţia să fie implicată. Din perspectiva transparenţei este bine să poţi comunica cu populaţia tot timpul. Şi noi vrem să accelerăm acest proces”, a declarat ministrul, relatează news.ro.

Dîncu: „Preşedintele vorbeşte mai puţin decât ceilalţi din sistem”

De asemenea, ministrul Apărării a mai declarat că atât președintele Iohannis, cât și premierul Ciucă au avut întâlniri la Bruxelles unde au discutat la sediul NATO despre conflictul de la granițele Ucrainei cu Rusia.

„În acest moment, al unor negocieri care s-au dus într-un timp accelerat la Geneva, la Bruxelles şi în alte locuri, se comunică în general mai puţin cu populaţia. Comunici atunci când ai ajuns la un rezultat sau atunci când există un pericol pentru România. Nu era cazul în acest moment. Pregătirile noastre sunt pregătiri tactice şi strategice care îşi urmează cursul şi în momentele respective nu cred că merita să comunicăm cu tot sistemul de apărare, să comunicăm des”, a mai precizat Dîncu.

Mai mult, Dîncu a mai afirmat că există o anumită reticență din partea Armatei Române de a vorbi cu opinia publică despre pregătirile pe care le face în această perioadă.

„Un motiv este că sigur aceste strategii au regim de secret de stat şi nu poţi să faci o pregătire strategică la televizor (…) iar în al doilea rând, orice încercare de a populariza foarte mult, de a dezbate această situaţie poate da semnalul unei escaladări din partea noastră a situaţiei”, a precizat Vasile Dîncu.

Reamintim că vineri, 21 ianuarie, la Geneva a avut loc întâlnirea dintre secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Oficialul rus a declarat că așteptă din partea Statelor Unite să răspundă în scris la cerințele Rusiei. De asemenea, Blinken a declarat că exista șanse pentru o înțelegere între Occident și Moscova, dar acest lucru depinde doar de decizia Rusiei de a opri agresiunea împotriva Ucrainei.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre marinarii militari: „Sunteți o elită a Armatei Române”

Articolul precedentCristian Popescu Piedone sprijină familiile nevoiașe
Articolul următorGreva angajaților STB continuă și sâmbătă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.