Sursa foto: Ziua de Constanța

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a participat, duminică, la revenirea în Portul Militar Constanța a navei militare „Viceamiral Constantin Bălescu” din Marea Mediterană, după participarea la Operația Uniunii Europene EUNAVFOR MED „IRINI”.

Ministrul a precizat că sacrificiul pe care marinarii militari îl fac este foarte important pentru România.

„Este important pentru noi deoarece, pentru prima dată în istoria României (…) participăm activ într-o alianţă politico-militară (…) la acţiunea NATO sau cele ale Uniunii Europene şi prin asta ne asigurăm securitatea prezentă şi viitoare a României”, a afirmat ministrul Apărării, relatează g4media.ro.

Dîncu: „Vă mulţumesc pentru curajul de care aţi dat dovadă”

De asemenea, demnitarul a mai susținut că vor exista „pași concreți” pentru dezvoltarea Armatei Române, pentru a putea apăra și îndeplini toate angajamentele pe care țara noastră și le-a asumat față de Alianța Nord-Atlantică.

Mai mult, Dîncu a precizat că toate rapoartele primite din partea aliaților cu privire la misiunea îndeplinită sunt o dovadă clară a faptului că marinarii militari reprezintă o „elită a Armatei Române.”

„Toate rapoartele pe care le-am primit, inclusiv ale aliaţilor, vreau să vă spun că vă onorează şi vă transformă, dar este încă o confirmare a faptului că sunteţi o elită a Armatei Române. Vă mulţumesc pentru curajul de care aţi dat dovadă în îndeplinirea misiunilor, departe de ţară, departe de cei dragi. Nu doar eu împărtăşesc această idee, ci şi comandanţii dumneavoastră şi partenerii noştri internaţionali”, a concluzionat ministrul Apărării.

Reamintim că puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a fost integrat timp de trei luni de zile în gruparea navală permanentă a UE din Mediterană, desfășurând mai multe misiuni de asigurare a respectării embargoului armelor impus Libiei de către ONU și de combatere a traficului de persoane, droguri și produse petroliere.

Pe durata participării la Operațiunea „IRINI”, puitorul de mine și plase a parcurs 10.000 de mile marine și a interogat peste 230 de nave comerciale ce tranzitau aria de responsabilitate.

Nava militară românească, comandată de căpitanul Daniel Gheorma, a îndeplint pentru al doilea an consecutiv o misiune de interes major pentru Forțele Navale Române.

Vasile Dîncu: „Nu cred că suntem în pragul ruperii coaliţiei”

Articolul precedentA fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului
Articolul următorUniunea Europeană, investiții de 500 de miliarde de euro în centrale nucleare de ultimă generație
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.