Subprefectul de Timiș cere mutarea cursurilor în formatul online, din cauza frigului

Două licee din Timișoara, cu 1.200 de elevi, au trecut deja în „online”

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a solicitat ca fiecare unitate de învățământ din Timișoară să decidă, de urgență, în cadrul Consiliului de Administrație, necesitatea trecerii cursurilor în formatul online, în contextul în care în sălile de clasă sunt temperaturi foarte scăzute, improprii pentru un act educațional în parametri.

„La 16°C în locuințe, în spitale sau școli e clar că suntem în fața unui eșec de proporții a administrației orașului.  Se impune ca în fiecare unitate de învățământ să aibă loc o ședință de urgență a Consiliului de administrație pentru a analiza oportunitatea trecerii cursurilor în on-line. Atrag atenția că temperatura scăzută trebuie raportată la regula aerisirii claselor în fiecare pauză”, a scris subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, pe contul său de Facebook.

De asemenea, mai subliniază acesta, cei care trebuie să răspundă public pentru modul în care a fost pregătit sezonul rece sunt decidenții din Primăria Timișoara. Iar prin „pregătirea” sezonului, Drăgănescu face referire la „neglijarea asigurării unui serviciu public de primă necesitate, de starea deplorabilă în care se află cetățenii și instituțiile abonate la Colterm”.

Potrivit presei locale, două dintre liceele din Timișoara, Colegiul „Henri Coandă” și Liceul de Arte Plastice, aproximativ 1.200 de elevi, au trecut deja la cursuri în formatul online.

De o săptămână, Colterm furnizează agentul termic la temperaturi scăzute, din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, mai mult, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Timiș au transmis că sunt semnale că și alte școli din Timișoara au probleme cu încălzirea.

Chiar dacă se va trece la formatul online, în privința elevilor, situația din Timișoara este dramatică. Zeci de pilote au fost donate, luni, pentru Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara, unde pacienții ce deja au povara bolii, stăteau la temperaturi de 13-16 grade. „Doar împreună putem să facem diferența într-o lume în care uneori pare că am uitat unii de ceilalți. Astăzi, ne-am dovedit unii altora că împreună putem face atât de mult bine cât este nevoie și mai mult de-atât”, transmit reprezentanții Ligii Vest, cei care au lansat apelul pentru bolnavii de la Oncologie, potrivit TION.

În primele două săptămâni ale anului, facturile de gaz la Colterm au fost de 30 milioane de lei, „aproape jumătate din toată suma prevăzută de lege cu care noi din bugetul local putem subvenționa sistemul de termoficare”, spune Dominic Fritz. Primarul face un apel către Guvernul României să „urgenteze găsirea unor soluții viabile”.

Societatea de termoficare Colterm din Timișoara a intrat în insolvență

Articolul precedentRusia, „profund îngrijorată” de plasarea în alertă a mii de militari americani
Articolul următorEuroparlamentarul Eugen Tomac avertizează: “Urmează un război psihologic”