Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Tensiunile dintre Rusia şi estul Europei sunt în creştere, dar este exclusă posibilitatea unui război.

Sunt afirmaţiile făcute de Eugen Tomac care susţine că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă.

Cu toate acestea, europarlamentarul este de părere că urmează o lună de război psihologic.

Argumentând, Tomac susţine că motivul pentru care Rusia nu va ataca Ucraina este pentru că nu dorește să umbrească Jocurile Olimpice din China.

Eugen Tomac: “Urmează o lună război psihologic, cel puțin până pe 20 februarie”

Într-un anunţ publicat pe contul de Facebook, europarlamentarul a declarat că nu ar trebui, totuşi, să excludem posibilitatea unui conflict militar. Paradoxal, în vreme ce întreaga lume face eforturi pentru a ieși din pandemie, în toate cancelariile lumii se discută despre agenda militară a lui Putin.

Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?”, scrie Eugen Tomac, pe contul de socializare.

Eurodeputatul afirmă că, de câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică și mediatică majoră. Prin această modalitate încearcă să justifice, în mod total neconvingător și cu non argumente, o eventuală invazie.

Foarte mulţi români simpatizează politica Rusiei şi nu îşi doresc trupe NATO pe teritoriul României

Este lesne de înțeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu dorește să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecință, urmează o lună război psihologic, cel puțin până pe 20 februarie. Ținta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, țările occidentale. De aceea, trebuie să fim pregătiți să facem față oricăror provocări. Moscova va încerca, prin oameni și instituții, să manipuleze cetățenii statelor UE”, arată europarlamentarul.

De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că, în România, există exemple concrete de fani ai lui Putin care insistă pe faptul că ţara nu are nevoie de trupe NATO.

Când auziți politicieni, jurnaliști sau diverși oameni pe rețelele de socializare că ne îndeamnă să nu mai avem încredere în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau NATO, fiți convinși că fac, în mod asumat, jocul Rusiei”, conchide Tomac.

Articolul precedentSubprefectul de Timiș cere mutarea cursurilor în formatul online, din cauza frigului
Articolul următorOUG privind noua schemă de compesare și plafonare a facturilor la energie, amânată pe „ultima sută de metri”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time