În urmă cu o zi, incidența răspândirii COVID-19 în municipiul Constanța se afla în scădere, cifra fiind de 6.42/1.000 de locuitori pe municipiul și de 4,52/1.000 de locuitori la nivelul județului.

Un alt aspect optimist este faptul că județul Constanța va avea 36 de centre de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, primele 155 de cadre medicale din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se vor vaccina duminică, 27 decembrie.

România va primi în data de 27 decembrie 10.000 de doze de vaccin, iar parte din acestea va asigura imunizarea a 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

În schema iniţială, pentru etapele II şi III, la nivelul judeţului Constanţa a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanţa. În urma analizelor făcute de specialişti, este posibil ca numărul centrelor să se modifice. O situaţie finală a centrelor de vaccinare va fi comunicată ulterior”, a transmis Prefectura Constanţa.

Este vorba despre faza zero a campaniei de vaccinare în care sunt incluse 10 unităţi medicale din toată ţara: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Ruşdea” Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş“ Timişoara.

Constanța: vaccinare în 3 etape

Judeţul Constanţa va avea 36 de centre de vaccinare anti-COVID-19

Conform Adevărul, vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaţionale, după cum urmează:

Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătăţii şi social – sistem public şi privat (în judeţul Constanţa sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Municipal Mangalia);

Etapa a II-a – populaţia cu grad ridicat de risc, lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale;

Etapa a III-a – populaţia generală.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSancțiuni ale Gărzii Naționale de Mediu pentru două firme din Călărași
Articolul următorTeodosie manipulează și instigă la ură: credința vindecă orice virus și te face nemuritor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time